Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
McClaren och Van der Gaag ansluter till tränarstaben

Manchester United bekräftar under måndagsförmiddagen att Steve McClaren och Mitchell van der Gaag blir Erik ten Hags assisterande tränare i Manchester United nästa säsong. 

Hela trion befann sig på Selhurst Park igår när United förlorade säsongens sista match och att Steve McClaren och Mitchell van der Gaag skulle gå in i rollen som assisterande tränare har sedan en tid tillbaka inte varit någon högoddsare.

McClaren är för många ett namn som klingar bekant. Engelsmannen arbetade bland annat under Sir Alex Ferguson mellan 1999 och 2001 och var därmed en del av den stab som tog United till trippeln säsongen 1998/99. 61-åringen lämnade därefter för Middlesbrough och skördade framgångar i nordost. Inför VM i Tyskland tog han sedan över det engelska landslaget men blev bara kvar på förbundskaptensposten ett drygt år.

Efter landslaget gjorde han den något anmärkningsvärda flytten till FC Twente i Nederländerna, där han sedermera skulle komma att stifta bekantskap med Erik ten Hag. Den gången som överordnad Ten Hag men från och med nu kommer alltså rollerna vara ombytta.

“Jag trodde att jag arbetade hårt, till dess att jag träffade Erik,” sa McClaren nyligen i en intervju.

“Hans styrka ligger inte bara i detaljerna och organisationen i hans lag. Han har en tydlig filosofi hur han vill bedriva sin fotboll och för miljön han vill skapa.”

In i tränarstaben kommer också Mitchell van der Gaag, som arbetat sida vid sida tillsammans med Ten Hag den senaste säsongen i Ajax. Sedan tidigare har 50-åringen hållit till i klubbens ungdomslag.

Tränarkarriären började emellertid i Portugal, med Maritimo, följt av Belenenses. Det blev därefter en sväng ner till den cypriotiska ligan innan han vände hem till Nederländerna igen. Då, 2015, tog han över FC Eindhoven i andraligan och gjorde därefter utflykter till Excelsior och NAC.

För Van der Gaag väntar i skrivande stund grönt ljus för VISA och arbetstillstånd.

Välkommen till Manchester United, Mitchell van der Gaag, och välkommen tillbaka, Steve McClaren!