Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda säsongen 2021/22
Besvikelser på nästan alla håll

Säsongen 2021/22 är över och det har blivit dags att diskutera och summera för Muss-redaktionen. I den första av tre frågelådor inleder vi med att gå igenom spelarna.

Vem var säsongens spelare i Manchester United? (alla turneringar inräknade)

Jonathan Gren: Cristiano Ronaldo

Mikael Österdahl: Ella Toone i damlaget, Alejandro Garnacho i juniorlaget och Álvaro Fernández i U23. I herrlaget? Ingen. Verkligen ingen alls. Om du skulle hålla en pistol mot mitt huvud och avkräva mig ett svar skulle jag undra vad det är för fel på dig. Sen skulle jag svara ingen igen. Därefter skulle jag under stark protest säga Fred.

Peter A Lilja: Cristiano Ronaldo

Gustav Brinck-Larsen: Det enkla svaret blir ju Ronaldo, och då tycker jag ändå att han överlag kostade mer än han smakade. Bubblare blir Fred, däremot anser jag att De Geas säsong är överskattad.

Elias Hallström: Cristiano Ronaldo, om jag tvingas välja.

Marcus Eriksson: David De Gea. Motivering känns överflödig. Enda riktiga konkurrenten Cristiano Ronaldo.

Vem var säsongens spelare i Premier League?

Jonathan Gren: Kevin de Bruyne

Mikael Österdahl: Det var ingen i Manchester United, så jag bryr mig inte.

Peter A Lilja: Kevin De Bruyne

Gustav Brinck-Larsen: Har inte hunnit se tillräckligt av andra lag för att kunna avgöra detta.

Elias Hallström: Inte sett tillräckligt mycket för att kunna uttala mig, men säger Son i Spurs.

Marcus Eriksson: Många tycker nog Cristiano Ronaldo här. Men enligt mig var han för svag under en lång period i vintras. David De Gea får min röst även här.

Vem var säsongens mest förbättrade spelare i United?

Jonathan Gren: Anthony Elanga

Mikael Österdahl: David de Gea är nog den enda som var bättre den här säsongen än förra.

Peter A Lilja: David de Gea

Gustav Brinck-Larsen: Fred, och då skall vi inte heller överdriva hur bra han blivit. Men mer eller mindre alla andra var väl sämre än tidigare.

Elias Hallström: Under en någorlunda normal säsong hade jag nog haft ett svar. Den här säsongen går det dessvärre inte att se någon förbättring hos någon.

Marcus Eriksson: Anthony Elanga. Även här i brist på konkurrens. Men svensken har tagit chansen när han fått den och varit ett av få glädjeämnen i år.

Vilken spelare var säsongens besvikelse i United?

Jonathan Gren: Marcus Rashford

Mikael Österdahl: Nästan alla. Allra mest kanske Raphaël Varane. Eller Harry Maguire. Nej, förresten. Marcus Rashford måste det ändå vara. Hedersomnämnande till Luke Shaw.

Peter A Lilja: Bruno Fernandes tätt följd av Marcus Rashford

Gustav Brinck-Larsen: Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Raphael Varane, Marcus Rashford, Luke Shaw, Paul Pogba, Scott McTominay, Jadon Sancho, Donny van de Beek eller Bruno Fernandes. Nån av dessa.

Elias Hallström: Jag måste ändå säga Mason Greenwood här. Det har så klart varit mer än bara en besvikelse. Vilket jävla mörker, på alla sätt och vis. Men för att göra frågan mer rättvisa, Marcus Rashford.

Marcus Eriksson: Här var det minst sagt hård konkurrens. Men jag landar ändå i att det var Marcus Rashford. Har verkligen underpresterat genomgående under hela säsongen. Tappade välförtjänt sin startplats och måste höja sig flera snäpp för att återfå den igen.

Tror du att någon ung spelare etablerar sig i a-laget nästa säsong?

Jonathan Gren: Tror att Hannibal och Garnacho är de som har bästa chans, och sedan beror det på värvningar. Tar man in en yttermittfältare så tror jag att det blir svårt för Garnacho, och samma gäller Hannibal fast på mittfältet. Om jag skulle välja en så tror jag dock att det blir Hannibal då han kan spela på fler positioner.

Mikael Österdahl: Det borde ändå finnas mycket goda förutsättningar för det. Sen om det är James Garner, Ethan Laird, Hannibal, Alejandro Garnacho eller Álvaro Fernández beror på så många okända faktorer att det känns dumt att spekulera i.

Peter A Lilja: Ja, Hannibal och möjligen Fernandez (utöver Elanga).

Gustav Brinck-Larsen: Egentligen inte. Kanske att Ten Hag kan se talangen i Hannibal, men jag tror väl inte direkt att han startar mer än 15 matcher.

Elias Hallström: James Garner. Vi hade haft mycket nytta av honom nu under säsongen och något säger mig att en vettig fotbollstränare kan få ut väldigt mycket av honom.

Marcus Eriksson: Tror och hoppas att Hannibal får mer chanser nästa säsong. Tycker att han visade mot Palace att han besitter tekniska kvaliteter som andra spelare i truppen inte har. Har dessutom den där rivigheten och det ”fula” som behövs i Premier League. Slår också ett slag för James Garner som imponerat i Nottingham Forest.

Vem var säsongens värvning i United?

Jonathan Gren: Cristiano Ronaldo

Mikael Österdahl: Tom Heaton gjorde det han skulle.

Peter A Lilja: Sancho är en fin värvning även om vi förväntade oss mycket mer tidigare under säsongen

Gustav Brinck-Larsen: Tom Heaton har inte gjort någon besviken där som tredjemålvakt, så jag väljer honom.

Elias Hallström: Ronaldo är det enkla svaret, rent kortsiktigt. Sancho kommer bli bra långsiktigt men har givetvis varit en besvikelse denna säsong.

Marcus Eriksson: Cristiano Ronaldo. I svag konkurrens. Svag i vintras men har verkligen presterat under de senaste månaderna. Visat att han har kvaliteter ingen annan i truppen har och kan säkert bli viktig under Erik ten Hag.

Och vem var Uniteds sämsta värvning?

Jonathan Gren: Det får väl bli Raphaël Varane, men samtidigt är jag säker på att han kommer att ha en bra kommande säsong.

Mikael Österdahl: I hård kamp med Sancho säger jag Varane. Har större förståelse för att en framtidsman som Sancho inleder svagt än att en mittback i sin prime gör det.

Peter A Lilja: Gjordes det någon? Heaton kanske.

Gustav Brinck-Larsen: Ronaldo var en ogenomtänkt värvning, Varane har mest gått skadad och Sancho tog alldeles för lång tid på sig att komma igång. Ronaldo blev dock vår bäste målskytt, och Sancho varvade successivt upp även om han försvann lite mot slutet igen, därför får det bli Varane.

Elias Hallström: Ingen värvning har varit dålig, skulle jag säga. Däremot var Ronaldo och Heaton märkliga.

Marcus Eriksson: Raphaël Varane. Har inte alls motsvarat de förväntningarna han hade på sig och har nästan konstant varit svag. Behöver likt resten av laget höja sig betänkligt nästa säsong.

Saknar du någon av de som har lämnat det senaste året?

Jonathan Gren: Nej

Mikael Österdahl: Min spontana reaktion på frågan var: Vilka är det egentligen som har lämnat det senaste året? Så bevisligen inte.

Peter A Lilja: Inte direkt, Pellistri är ett framtidsnamn och hade varit kul att se, men han hade troligen inte kunnat göra så stor skillnad i år. Kanske saknar jag van de Beeks inställning lite från och till, hoppas på nystart där.

Gustav Brinck-Larsen: Inte det minsta, det enda jag saknar är att fler inte lämnat.

Elias Hallström: Det faktum att jag knappt minns vilka som lämnat säger kanske det mesta…

Marcus Eriksson: Anthony Martial. Men vem gör inte det om vi ska vara ärliga?

Res med oss till Manchester!