Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Med sikte på Bundesliga / Bruun försvinner / Hannibal uttagen på nytt

Fredagens nyhetssvep innehåller flera Silly-rykten och inte minst tycks spelare från Bundesliga vara i fokus för  dagen i Manchester. I övrigt rapporterar vi om att Signe Bruun inte blir kvar i Manchester United nästa säsong och att Hannibal på nytt är uttagen i Tunisiens landslagstrupp. 

Med sikte på Bundesliga

Flera rykten om värvningar från Bundesliga är aktuella. Enligt uppgifter från franska GFFN är United intresserade av den franske mittbacken Nordi Mukiele från Leipzig. Rangnicks band till Leipzig späder på dessa rykten. 24-årige Mukiele har blivit hyllad i Leipzig och trots att hans kontrakt löper över nästa säsong tros han vara på väg bort.

Tidigare i januari fanns intresse från Atlético Madrid. Mukiele värderas till mellan 10 och 15 miljoner euro. Sedan tidigare nämns också Christopher Nkunku från Leipzig. Anfallaren har gjort hela 35 mål och 20 assist under säsongen för Leipzig.

En annan spelare från Bundesliga som rapporteras vara i fokus för Uniteds intresse är Manu Koné, även han från Frankrike. Han spelar för närvarande i Borussia Mönchengladbach. Fler är dock intresserade av den 21-årige centrale mittfältaren, bland annat nämns Leicester och Juventus.

Åsikterna om Koné verkar dock gå isär. Han hyllas av vissa medan andra mest tycker han är ytterligare en överskattad och hårfixerad fransk fotbollspelare.

Bruun försvinner

Signe Bruun som under säsongen varit på lån i Manchester United kommer inte fortsätta nästa säsong. Hon tillhör franska Lyon. Den norska anfallaren har endast spelat sju matcher för United under säsongen vilket till stor del beror på skador. Enligt uppgift från Kathryn Batte på Daily Mail kan hon bli kvar i WSL, dock inte i United.

Hannibal uttagen på nytt

Hannibal kommer att spela för Tunisien i Africa Cup of Nations. I de kommande matcherna i början av Juni möter Tunisien Equatorial Guinea och Botswana. Hannibal har hittills spelat 12 matcher för det Tunisiska landslaget och som vi alla vet börjar han få speltid i Premier Leauge. Det blir intressant att se Hannibals utveckling kommande säsong.

Målvakter på väg in?

Även på målvaktsfronten ryktas det om värvningar. Det är oklart vad som händer med Dean Henderson och häromdagen rapporterade vi om att Lee Grant lägger handskarna på hyllan. Även Heaton ryktas vilja bort efter mycket lite speltid. Newcastles Karl Darlow är en av de som nämns. Han sägs kunna ingå i ett byte om Dean Henderson går till Newcastle. Darlow räddade en straff från Bruno Fernandes under säsongen.

Även Watfords målvakt Daniel Bachmann nämns i sammanhanget som potentiell back-up om Henderson försvinner. 27-årige Bachmann vaktade målet i 12 matcher under säsongen för Watford och har spelat regelbundet i Österrikes landslag.

Andra sillyrykten

En annan potentiell spelare i blickfånget för United är Malcolm Ebiowei. Den unge anfallen tillhör för närvarande Derby County. Steve McClarens ankomst från Derby till United kan hjälpa affären att bli av.

Southampton är enligt uppgift intresserade av James Garner. Garner har varit utlånad till Nottingham och gjort en fin säsong där med 48 matcher spelade (fyra mål och fyra assist).

Sedan tidigare vet vi också att mer namnkunniga spelare ryktas till United. Det gäller Frankie de Jong, Pau Torres och Darwin Nunes. Manchester Evening News fortsätter späda på dessa rykten utan att något nytt egentligen framkommit.

Res med oss till Manchester!