Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United bekräftar
Paul McShane avslutar karriären men stannar som ledare

Manchester United annonserar under dagen att Paul McShane, som figurerat i akademin som spelande tränare under det senaste året, nu avslutar karriären. Han kommer dock att stanna kvar som ledare i akademin. 

Paul McShane har en lång karriär bakom sig. Den 36-årige försvararen kom till akademin som tonåring redan 2002. Han fanns med och vann FA Youth Cup 2003. McShane gick sedan till West Bromwich och spelade därefter i flera år med både Sunderland, Hull och Reading (bland annat). Totalt spelade han 100 matcher i Premier League med Hull och Sunderland och 369 matcher totalt i ligaspel. På dessa gjorde han 15 mål. Paul McShane gjorde också 33 matcher med det irländska landslaget.

Återkomsten till United skedde 2021 där han kom som spelande tränare till akademin, en unik roll i sammanhanget. Han har funnits med i den dagliga utvecklingen av unga spelare och särskilt coachat försvararna i akademin.

McShane om sin karriär:

Jag lägger ned spelarkarriären nu. Jag har haft 20 bra år och kommit tillbaka till klubben som spelande coach. Det har varit ett härligt år i akademin och en bra erfarenhet. Nu vill jag fokusera på nästa steg i min karriär, som ledare. Det är fantastiskt hur saker har blivit, ett perfekt sätt att avsluta karriären och nu få rollen att fortsätta att jobba med den framtida generationen.

McShane kommer alltså att finnas med som ledare i akademin framöver i utvecklingsteamet. Han uttalar sig om vad han minns särskilt:

Det är svårt att peka på en enskild händelse även om det varit några som stått ut. Först och främst handlar det om att ha haft den här fotbollskarriären överlag. Jag ser tillbaka på utmaningarna jag har mött och ändå fortsatt framåt. När jag ser tillbaka har jag alltid lyft mig själv från besvikelser och varit ganska mentalt stark.

Om framtiden:

Jag kommer att jobba bredvid ledarna i i PDP [Professional Development Phase]. Det är bra för mig att ha insyn i de olika åldersstadierna. Det har jag delvis haft under året men nu kan jag fördjupa mig i det när jag inte spelar själv. Jag vill bara försöka hjälpa spelarna så mycket jag kan.

På Uniteds hemsida uttalar han sig mer om sin karriär och framtiden.

 

Vi gratulerar Paul McShane till en fin karriär och önskar honom lycka till som ledare.

 

 

 

 

 

Res med oss till Manchester!