Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen
Ett sista gäng matcher före semestern

Klubblagssäsongen är över. För vissa Manchester United-spelare innebär det att semestern har börjat. Andra ska dock spela landslagsfotboll i ett par veckor innan de får ledigt. I den här artikeln går vi igenom vilka Unitedspelare som ska spela när.

United gjorde en genomusel säsong. Detta till trots har vi en hel drös spelare som nu ska spela landslagsfotboll. Framför allt våra mittbackar.

(Spelarna som hade kontrakt med United den gångna säsongen (samt alla noll presenterade nyförvärv) inkluderas i genomgången.)

A-landslag

Brasilien (Fred, Telles)

Fred och Alex Telles är med i den brasilianska trupp som drar till Asien för träningsmatcher mot Sydkorea och Japan. De skulle också ha spelat mot Argentina i Melbourne, men Argentina vägrade av oklar anledning resa dit, så den matchen blir inte av.

Elfenbenskusten (Bailly)

Mittbacken Eric Bailly och Elfenbenskusten ska spela kval till Afrikanska mästerskapen. Det blir förmodligen det sista han gör som Unitedspelare.

England (Maguire)

Mittbacken Harry Maguire är ensam försvarare av Manchester Uniteds färger i det engelska landslaget. Fyra matcher i Nations League väntar.

Frankrike (Varane)

Även i Frankrike har Unitedbidraget reducerats till en mittback, nämligen Raphaël Varane. Fyra matcher i Nations League väntar.

Portugal (Dalot, Fernandes, Ronaldo)

Även Portugal ska spela fyra Nations League-matcher. Där har vi hela tre Manchester United-spelare i truppen, i form av Diogo Dalot, Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo.

Skottland (McTominay)

Skottland ska däremot bara spela tre matcher i Nations League. Det betyder inte att programmet är slappare för landslagsmittbacken Scott McTominay. Han ska nämligen spela VM-kval också. Den 1 juni möter de Ukraina på hemmaplan. Vid skotsk seger får de sedan möta Wales i kvalfinal. Om Skottland förlorar blir det istället Ukraina som får spela mot Wales. Efter kvalet får de fira eller sörja med de tre Nations League-matcherna.

Sverige (Elanga)

Även i Sverige skulle vi ha haft en Manchester United-spelare som mittback, nämligen Victor Lindelöf. För är det något som Manchester United har varit bra på den här säsongen så är det försvarsspel. Eller…

Lindelöf tackade emellertid nej till samlingen på grund av skada.

Anthony Elanga är emellertid med i truppen.

Fyra matcher i Nations League väntar.

Tunisien (Hannibal)

Hannibal och Tunisien ska spela kval till Afrikanska mästerskapen. Därefter drar de till Japan för en träningsmatch mot Chile.

Uruguay (Pellistri, Cavani)

Facundo Pellistri och Edinson Cavani är uttagna till Uruguays landslag. De möter Mexiko och USA i USA och sedan Jamaica i Uruguay.

Wales (Levitt)

Dylan Levitt och Wales inleder uppehållet med en Nations League-match mot Polen. Säkerligen har de fullt fokus på den matchen och inte den efterföljande VM-kvalfinalen. Efter att ha VM-kvalat klart väntar ytterligare tre Nations League-matcher.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

David de Gea är inte uttagen.

Victor Lindelöf var uttagen men tackade nej på grund av skadad.

Phil Jones är inte uttagen.

Paul Pogba är inte uttagen.

Juan Mata är inte uttagen.

Marcus Rashford är inte uttagen.

Anthony Martial är inte uttagen.

Mason Greenwood är inte uttagen.

Lee Grant har slutat spela.

Andreas Pereira är inte uttagen.

Jesse Lingard är inte uttagen.

Amad är inte uttagen.

Tom Heaton är inte uttagen.

Luke Shaw är inte uttagen.

Jadon Sancho är inte uttagen.

Dean Henderson är inte uttagen.

Aaron Wan-Bissaka är inte uttagen.

Nemanja Matic har slutat i landslaget. Och i Manchester United.

Brandon Williams har meriter från U21-landslaget men blev inte uttagen den här gången.

Donny van de Beek är inte uttagen.

Axel Tuanzebe är inte uttagen.

Tahith Chong är inte uttagen.

Zidane Iqbal har meriter från Iraks landslag. De tycks inte ha någon samling nu.

Ungdomslandslag

Argentina U20 (Garnacho)

Alejandro Garnacho har rest med Argentinas U20 till Frankrike för en turnering. Han startade i den första matchen, som slutade med en 1-0-seger mot Saudiarabien. Matcher mot Panama och Frankrike väntar.

England U21 (Garner)

Efter att ha spelat upp Nottingham till Premier League ska James Garner försöka spela England till U21-EM. Det förefaller vara en betydligt lättare uppgift, trots att England just nu är grupptvåa. Detta då de har två matcher till godo. England inleder borta mot gruppettan Tjeckien och kommer att ha avgörandet i egna händer om de undviker att förlora med mer än 3-1 (bortamålsregeln är i bruk).

England avslutar sedan kvalet med matcher mot Albanien (H), Kosovo (B) och Slovenien (H).

England U19 (tbc)

Englands U19 ska spela EM senare i juni. De har sin första match den 19 juni men truppen tas märkligt nog ut först den 17 juni.

Ingen Unitedspelare var med när England säkrade sin EM-plats men Will Fish och Shola Shoretire (Shoretire är U18-spelare) har varit med i U19-landslaget tidigare under säsongen. Joe Hugill och Logan Pye spelade i U18-landslaget säsongen 2020/21 men har nobbats varje gång den här säsongen.

Nordirland U21 (Galbraith, Mee)

När detta skrivs har inte Nordirland behagat publicera sin trupp till EM-kvalet i juni. Ethan Galbraith brukar vara lagets kapten, så vi utgår från att han är med. I a-landslaget fick han nämligen inte plats. Dermot Mee var tidigare i maj på träningsläger med a-landslaget, så det kan väl tänkas att han får en chans i U21 nu.

Nordirland har en teoretisk chans att nå EM, men chansen kommer att försvinna när de förlorar hemma mot Spanien. Därefter väntar bortamatch mot Litauen, där lagen slåss om att undvika sistaplatsen i gruppen.

Norge U19 (Hansen)

Isak Hansen drar till Nederländerna för att spela kval till U19-EM. Ukraina, Nederländerna och Serbien utgör motståndet. Bara gruppvinnaren går till EM, som inleds redan den 18 juni.

Polen U18 (Oyedele)

Maxi Oyedele är uttagen till det polska U18-landslag som reser till Slovenien för en turnering. Det polska fotbollsförbundet informerar om matchdatum men inte motstånd och mer än så pallade jag inte leta. Rimligtvis är Slovenien med i turneringen, det brukar bara vara i Spanien som värdlandet inte är med.

Skottland U17 (Jackson, Kingdon)

Skottlands U17-landslag spelade EM i maj. Turneringen tog slut efter tre förluster i gruppspelet. Louis Jackson och Jack Kingdon startade två matcher vardera. Kingdon gjorde dessutom ett inhopp.

Tjeckien U21 (Kovár)

Matej Kovár och Tjeckiens U21 ska kvalspela mot England och Andorra (båda hemma). Vid en seger med mer än 3-1 (bortamålsregeln är i bruk) mot England går Tjeckien till EM om de vinner mot Andorra (de kommer att vinna mot Andorra).

Om Tjeckien gör sämre än 4-2 mot England så har de fortfarande en stor EM-chans. Dels kan de vinna gruppen om England gör bort sig under kvalavslutningen (osannolikt men inte uteslutet). De har även, om jag läser tabellen rätt, en liten men inte försumbar chans att bli bästa grupptvåa, vilket ger en direktplats till EM. Oavsett hur det går är Tjeckien som sämst garanterade playoff, då de inte kan sluta sämre än tvåa i gruppen.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Ethan Laird har meriter från Englands U20. Ingen samling nu.

Teden Mengi har meriter från Englands U20. Ingen samling nu.

Dan Gore har meriter från Englands U18. Blev inte uttagen den här gången.

Sam Mather har meriter från Englands U18. Blev inte uttagen den här gången.

Tyler Fredricson har meriter från Englands U17. Ingen samling nu.

Kobbie Mainoo har meriter från Englands U17. Ingen samling nu.

Habeeb Ogunneye har meriter från Englands U17. Ingen samling nu.

Noam Emeran var säsongen 2021/22 U20-spelare. Har ännu inte debuterat på den nivån. Har sedan tidigare meriter från Frankrikes U19.

Willy Kambwala var säsongen 2021/22 U18-spelare. Har ännu inte debuterat på den nivån. Har sedan tidigare meriter från Frankrikes U17.

Malachi Sharpe har meriter från Skottlands U17. Fick inte plats i truppen här gången. Har inte spelat i Uniteds juniorlag på länge, så han kan tänkas vara skadad.

Martin Sviderský har meriter från Slovakiens U21. Fick nöja sig med en plats på reservlistan den här gången.

Álvaro Fernández har meriter från Spaniens U19. De missade EM och tycks inte ha någon samling nu.

Marc Jurado har meriter från Spaniens U18. De tycks inte ha någon samling nu.

Ondrej Mastný har meriter från Tjeckiens U20. Blev inte uttagen den här gången.

Radek Vítek har meriter från Tjeckiens U19. De missade EM och han fick den här gången nöja sig med en plats på U20-landslagets reservlista.

Charlie Savage har meriter från Wales U19. De missade EM och verkar inte ha någon samling den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Söndag 29 maj:

 • 14.00: Argentina U20 – Saudiarabien U20 (turnering, spelas i Frankrike) [Garnacho]

Onsdag 1 juni:

 • 14.00: Panama U23 – Argentina U20 (turnering, spelas i Frankrike) [Garnacho]
 • 16.00: Ukraina U19 – Norge U19 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Hansen]
 • 18.00: Polen – Wales (Nations League) [Levitt]
 • 20.45: Skottland – Ukraina (VM-kval) [McTominay]
 • Polen U18 – inte bekräftat (turnering, spelas i Slovenien) [Oyedele]

Torsdag 2 juni:

 • 13.00: Sydkorea – Brasilien (träningsmatch) [Fred, Telles]
 • 20.45: Slovenien – Sverige (Nations League) [Elanga]
 • 20.45: Spanien – Portugal (Nations League) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]
 • 21.00: Tunisien – Ekvatorialguinea (kval till Afcon) [Hannibal]

Fredag 3 juni:

 • 04.00: Mexiko – Uruguay (träningsmatch, spelas i USA) [Pellistri, Cavani]
 • 14.00: Nordirland U21 – Spanien U21 (EM-kval) [Galbraith, Mee]
 • 18.00: Tjeckien U21 – England U21 (EM-kval) [Kovár mot Garner]
 • 20.45: Frankrike – Danmark (Nations League) [Varane]
 • 21.00: Elfenbenskusten – Zambia (kval till Afcon) [Bailly]

Lördag 4 juni:

 • 16.00: Nederländerna U19 – Norge U19 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Hansen]
 • 17.30: Frankrike U20 – Argentina U20 (turnering, spelas i Frankrike) [Garnacho]
 • 18.00: Ungern – England (Nations League) [Maguire]
 • Polen U18 – inte bekräftat (turnering, spelas i Slovenien) [Oyedele]

Söndag 5 juni:

 • 15.00: Botswana – Tunisien (kval till Afcon) [Hannibal]
 • 18.00: Wales – Skottland eller Ukraina (VM-kval) [Levitt eventuellt mot McTominay]
 • 20.45: Sverige – Norge (Nations League) [Elanga]
 • 20.45: Portugal – Schweiz (Nations League) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]
 • 23.00: USA – Uruguay (träningsmatch) [Pellistri, Cavani]

Måndag 6 juni:

 • 12.20: Japan – Brasilien (träningsmatch) [Fred, Telles]
 • 20.45: Kroatien – Frankrike (Nations League) [Varane]

Tisdag 7 juni:

 • 17.00: Litauen U21 – Nordirland U21 (EM-kval) [Galbraith, Mee]
 • 19.00: Serbien U19 – Norge U19 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Hansen]
 • 20.45: England U21 – Albanien U21 (EM-kval) [Garner]
 • 20.45: Tyskland – England (Nations League) [Maguire]
 • Polen U18 – inte bekräftat (turnering, spelas i Slovenien) [Oyedele]

Onsdag 8 juni:

 • 20.45: Skottland – Armenien (Nations League) [McTominay]
 • 20.45: Wales – Nederländerna (Nations League) [Levitt]

Torsdag 9 juni:

 • 20.45: Sverige – Serbien (Nations League) [Elanga]
 • 20.45: Portugal – Tjeckien (Nations League) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]
 • 21.00: Lesotho – Elfenbenskusten (kval till Afcon) [Bailly]

Fredag 10 juni:

 • 08.15: Chile – Tunisien (träningsmatch, spelas i Japan) [Hannibal]
 • 20.00: Kosovo U21 – England U21 (EM-kval) [Garner]
 • 20.45: Österrike – Frankrike (Nations League) [Varane]

Lördag 11 juni:

 • 18.00: Irland – Skottland (Nations League) [McTominay]
 • 20.45: Wales – Belgien (Nations League) [Levitt]
 • 20.45: England – Italien (Nations League) [Maguire]
 • 22.00: Uruguay – Jamaica (träningsmatch) [Pellistri, Cavani]

Söndag 12 juni:

 • 18.00: Norge – Sverige (Nations League) [Elanga]
 • 20.45: Schweiz – Portugal (Nations League) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]

Måndag 13 juni:

 • 18.00: Tjeckien U21 – Andorra U21 (EM-kval) [Kovár]
 • 20.45: Frankrike – Kroatien (Nations League) [Varane]
 • 20.45: England U21 – Slovenien U21 (EM-kval) [Garner]

Tisdag 14 juni:

 • 18.00: Armenien – Skottland (Nations League) [McTominay]
 • 20.45: Nederländerna – Wales (Nations League) [Levitt]
 • 20.45: England – Ungern (Nations League) [Maguire]