Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Andy Goram drabbad av cancer / Mittbacksjakten fortsätter

Tisdagens nyhetssvep är här och vi nås av den mycket tråkiga nyheten att den förre United-målvakten Andy Goram drabbats av en dödlig cancer. Dessutom verkar klubben trappa upp jakten på en ny mittback inför nästa säsong. Det och mycket mer behandlas.

Har bara månader kvar att leva

Det beskedet nåddes den före detta skotske landslagsmålvakten Andy Goram av tidigare under våren. 58-åringen har drabbats av en matstrupscancer som spridit sig vidare till levern, lungorna och revbenen. En dödlig cancer som ej går att behandla till fullo.

Goram har dessutom valt att tacka nej till kemoterapi. Enligt läkarna har Goram nu gissningsvis sex månader kvar att leva. I en stor intervju med Daily Record uttalar han sig om beskedet.

Jag blev tillsagd av doktorn att försöka njuta av vardagslivet och ha det så vanligt som möjligt. Smärtan är hanterbar. Jag kan fortfarande gå och träffa vänner och gå till supporterklubbar och vara mig själv. Jag ska vara här så länge jag kan.

Andy Goram

Goram tillbringade en kort tid i Manchester United 2001 och spelade då två matcher för klubben.

Inlett diskussioner med Jurriën Timber

Den 20-årige mittbacken som fick sitt stora genombrott för Ajax den gångna säsongen har länge rapporterats vara högt upp på Erik ten Hans önskelista inför det kommande transferfönstret.

Försvararen har dessutom kopplats ihop med andra storklubbar men nu uppger journalisten Jamie Jackson på The Guardian att United inlett diskussioner med Ajax kring en potentiell övergång för Timber.

Enligt uppgifterna kommer Ajax att kräva 43 miljoner pund för att sälja försvararen i sommar. Men Timber är inte den enda mittbacken på Uniteds önskelista.

Vidare skriver Jackson att Villarreals Pau Torres som tidigare kopplats ihop med United också är ett alternativ. Spanjoren har en utköpsklausul på 65 miljoner euro.

Andreas Pereira återvänder till Europa

Det blir ingen fortsättning i den brasilianska klubben Flamengo för mittfältaren. Det bekräftar hans agent Giuliano Bertolucci under måndagskvällen. Köpoptionen som finns i låneavtalet med Manchester United ser inte ut att utnyttjas.

Enligt flera uppgifter är United inte heller intresserade av att förlänga lånet.

Han kommer återvända till Europeisk fotboll.

Giuliano Bertolucci

Vill förlänga Nathan Bishops lån

Den 22-årige målvakten har tillbringat den här säsongen i League Two-klubben Mansfield Town där han varit given förstamålvakt och spelat samtliga ligamatcher.

Laget föll i Play Off-finalen mot Port Vale och kommer därmed spela i League Two även nästa säsong. Lagets tränare Nigel Clough hoppas då få behålla Nathan Bishop i mål. Det säger han i en intervju med lokaltidningen Mansfield and Ashfield Chad.

Ona Batlle uttagen till landslaget

Damlagets spelare Ona Batlle har blivit uttagen till Spaniens bruttotrupp inför sommarens EM-slutspel i England.