Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens landskamper
Skottlands och McTominays VM-dröm krossades av Ukraina

Kort efter att klubblagssäsongen avslutats har ett gäng spelare övergått till landslagsspel. Unitedrepresentanter hittar vi som brukligt i både A- och U-landslag. Bland annat krossades Scott McTominays och Skottlands VM-drömmar ikväll när Ukraina var klassen bättre på Hampden Park.

I övrigt noterar vi att Alejandro Garnacho fortsatte sin fina målform.

Inget VM för McTominay

Det stod klart ikväll efter att Skottland förlorade mot hela fotbollsvärlden, det vill säga Ukraina. Man kan i alla fall anta att det var många som sympatiserade med den krigsdrabbade nationen ikväll.

I vilken utsträckning det bidrog till deras prestation kan vi inte veta men Ukraina var hursomhelst numret större än Skottland och vann välförtjänt med 3-1 på Hampden Park.

För Skottlands del innebär resultatet att det inte blir något VM i vinter och därmed inte heller för Manchester Uniteds Scott McTominay.

25-åringen spelade hela matchen och inledde i backlinjen för hemmalaget. Mittfältaren flyttade emellertid upp ett hack i underläge 0-2 men det hjälpte föga. McTominay var ändå inblandad i ett av Skottlands bästa reduceringsläge, när John McGinn stod för en otrolig miss från nära håll.

För Ukraina väntar nu Wales i en avgörande play-off-match.

Levitt från start när Wales förlorade

Tidigare idag tog Polen emot Wales i Nations League-gruppspelet och bortalaget fick sämsta tänkbara start i en på förhand väldig svår grupp. Utöver Polen återfinns även Nederländerna och Belgien i gruppen.

För Dylan Levitt, som varit utlånad till Dundee United, blev det start och 90 minuter men 21-åringens bidrag räckte inte för Wales, i en match som enligt statistiken framstod som tämligen jämn.

Garnacho målskytt i seger

Det argentinska U20-landslaget, med Unitedlöftet Alejandro Garnacho, mötte under dagen Panamas U23-lag i en ungdomsturnering för landslag. Vann gjorde Argentina tack vare just Garnacho och hans mål, som blev matchens enda.

Inte helt förvånande slog han till efter att ha sprintat ifrån sin bevakning.

Hansen startade i förlust

Uniteds norske bolltrollare Isak Hansen figurerade i Norges U19-landslag, som idag föll mot Ukrainas dito med 3-2 i EM-kvalet.

Oyedeles Polen föll

Huruvida Uniteds ungdomsspelare fanns med i startelvan för Polen, som tog emot Slovenien, har vi inga uppgifter om men matchen slutade hursomhelst med förlust för polackerna. 3-2 skrevs slutresultatet till.

Morgondagens matcher

  • 13.00: Sydkorea – Brasilien (träningsmatch) [Fred, Telles]
  • 20.45: Slovenien – Sverige (Nations League) [Elanga]
  • 20.45: Spanien – Portugal (Nations League) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]
  • 21.00: Tunisien – Ekvatorialguinea (kval till Afcon) [Hannibal]