Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens Landskamper
Hannibal från start när Tunisien tog en komfortabel seger

Torsdagens landskamper innehöll inte alltför många United-spelare, utan det var bara fyra stycken som fick representera sina landslag under dagen. Bland annat stod Fred för en målgivande passning i Brasiliens 5-1 seger mot Sydkorea. 

Assist för Fred när Brasilien slog Sydkorea

Brasilien och Sydkorea möttes tidigare under dagen i en träningsmatch som slutade hela 5-1 till brasilianarna.

I poängprotokollet hittar vi United-mittfältaren Fred som slog den målgivande passningen till Brasiliens första mål, som gjordes av en annan Premier League-spelare, nämligen Richarlison. Om det nu var en pass eller ett skott från Fred som styrdes in av Everton-spelaren låter vi vara osagt.

Fred fick spela 81 minuter innan han ersattes av Newcastles Bruno Guimaraes. Alex Telles fanns också med i truppen, men fick se hela matchen från avbytarbänken.

Fernandes från start när Portugal kryssade

Bruno Fernandes var den enda United-spelaren som var med i startelvan när den presenterades inför kvällens match mot Spanien. På bänken fanns dock två till, Diogo Dalot och Cristiano Ronaldo.

Den sistnämnde skulle dock få göra ett inhopp när han i den 62:a minuten ersatte Otavio. För Fernandes del så blev det 80 minuters spel innan han ersattes utav Matheus Nunes. Matchen slutade 1-1 efter mål från Alvaro Morata och Ricardo Horta.

Hannibal från start för Tunisien

Hannibal Mejbri fick spela från start när Tunisien mötte Ekvatorialguinea i kvalet till Afrikanska Mästerskapen. Matchen slutade 4-0 till Tunisien och för Hannibals del så blev det 75 minuter, där han i sann Hannibal-anda också fick syna det gula kortet.

Ingen Elanga mot Slovenien

Sedan tidigare visste vi att Victor Lindelöf inte skulle finnas med i matchtruppen i Nations League-matchen mot Slovenien då han tidigare drog sig ur Sveriges landslagsläger med skadekänning.

Dock fanns Anthony Elanga med på lägret, men på grund av sjukdom missade han kvällens match. Han ska trots det vara kvar med laget och förhoppningsvis kan han medverka i de kommande matcherna mot Norge och Serbien.

Morgondagens matcher

  • 04.00: Mexiko – Uruguay (träningsmatch, spelas i USA) [Pellistri, Cavani]
  • 14.00: Nordirland U21 – Spanien U21 (EM-kval) [Galbraith, Mee]
  • 18.00: Tjeckien U21 – England U21 (EM-kval) [Kovár mot Garner]
  • 20.45: Frankrike – Danmark (Nations League) [Varane]
  • 21.00: Elfenbenskusten – Zambia (kval till Afcon) [Bailly]