Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Pogba, Cavani och Grant
Tack för ingenting – skönt att slippa den mediala cirkusen

Edinson Cavani, Paul Pogba, och Lee Grant är några spelare som på sistone meddelat att de lämnar Manchester United. Här går vi framför allt igenom våra tankar om de två förstnämndas avsked.

Manchester United har på senare tid meddelat att ett gäng spelare lämnar klubben. Paul Pogba senast, dessförinnan Edinson Cavani samt reservmålvakten Lee Grant. Dina tankar, kanske främst, om det två förstnämndas exit?

Elias Hallström: Cavani var ju inte helt oväntat och med hans senaste säsong i åtanke kan jag inte påstå att hans avsked gör särskilt mycket med mig. Jag skulle nog kunna säga detsamma om Pogba. Min reaktion var mest lättnad. Det ska bli oerhört skönt att slippa alla skriverier om honom framöver. Jag hade inte stått ut med ytterligare en sommar av ovisshet. Och Grant, ja… näe.

Mikael Österdahl: Framför allt Pogba borde ha gett oss mycket mer.

Gustav Brinck-Larsen: Tack för ingenting är väl känslan man har kring båda. Visst, Pogba var med och vann några titlar för några år sedan, men att han gick gratis, värvades för en miljard och sen går gratis igen är nånstans oförlåtligt. Cavani har alltid varit en favorit, fram tills den här säsongen. Lee Grant däremot önskar jag all lycka.

Anser du att det var ett korrekt beslut att gå skilda vägar med Pogba?

Elias Hallström: Tveklöst. Tyvärr dröjde det alldeles för länge.

Mikael Österdahl: Det var väl inte mycket till beslut från Uniteds sida. Pogba hade chansen att stanna. Men det är säkerligen bra för United i slutändan. Nu får Ten Hag bättre möjligheter att bygga sitt mittfält.

Gustav Brinck-Larsen: Ja han har ju aldrig blivit den spelare han borde. Det är anmärkningsvärt att han vill spela central mittfältare men inte begriper grunderna i den typen av spel.

Och med Cavani?

Elias Hallström: Ja, han har klart och tydligt signalerat att han skiter i United och då tycker jag att vi kan skita i honom också.

Mikael Österdahl: Stod väl klart redan i höstas att varken klubb eller spelare hade något intresse av en fortsättning.

Gustav Brinck-Larsen: Ja, han var ju inte intresserad av att spela.

Av dessa spelare har Pogba satt störst avtryck i klubben med sina sex år i klubben (dessförinnan en sejour mellan 2009-2011). Hur skulle du summera fransmannens tid i United?

Elias Hallström: Ett stort fiasko. Givetvis har United och omgivningen också spelat in men störst ansvar ligger på Pogba själv att tiden i klubben har blivit så pass undermålig. En enkel summering är väl att han har stått för en handfull utmärkta prestationer varje säsong och ibland någon insats där han typ är bäst i världen på fotboll. Generellt har det annars varit medelmåttigt, om ens det.

Mikael Österdahl: Stundtals briljant, lika ofta usel. Men så köpte United också en gaffel för att äta soppa. Det är fullständigt vansinne att värva världens dyraste spelare och sedan försöka göra om spelaren till något annat. Det fanns en tro på att Paul Pogba skulle kunna bli en Roy Keane. Men Pogba är ingen Keane. Han är inte grovjobbaren, inte grundbulten. När Pogba är bra är han pricken över i:et. Men om du inte har något i gör pricken ingenting.

Gustav Brinck-Larsen: Helt okej start, följt av floppsäsonger. Klart underkänd.

Återigen lämnar Pogba på fri transfer, detta efter att ha värvats tillbaka för en rekordstor summa sommaren 2016. Hur ser du på Uniteds agerande i den här situationen? Borde man försökt sålt honom tidigare?

Elias Hallström: Ja, jag tycker det dröjde på tok för länge. Borde klippt banden för 2-3 år sedan. Och då ska det sägas att det inte bara har att göra med hans prestationer på fotbollsplanen. Jag hade helst sluppit den mediala cirkusen som ständigt pågår runtomkring honom.

Mikael Österdahl: Jag tror inte att United har haft någon realistisk möjlighet att sälja Pogba.

Gustav Brinck-Larsen: Självklart, borde sålts för två år sedan.

Har 29-åringen levt upp till dina förväntningar i United?

Elias Hallström: Absolut inte.

Mikael Österdahl: Långt ifrån. Men han är också långt ifrån så dålig så det uppmålas på många håll.

Gustav Brinck-Larsen: Inte överhuvudtaget.

Vilket är ditt bästa Unitedminne med Pogba?

Elias Hallström: Kanske inget minne direkt men hans samspel med Zlatan gillade jag. Under svenskens tid i United var det trots allt lite ordning på Pogba. Han kunde inte lalla runt som det blivit de senaste åren.

Mikael Österdahl: Målet mot Ajax i Europa League-finalen.

Gustav Brinck-Larsen: Målet i EL-finalen kanske.

Cavanis sejour blev desto kortare i Manchester United (2020-2022). Hans första säsong betraktas av många som godkänd men den gångna som ett fiasko. Hur skulle du summera uruguayanens tid i klubben?

Elias Hallström: En fin första säsong, som åtminstone jag kände gick att bygga vidare på i viss mån. Vid Ronaldos ankomst kändes det som att Cavani mer eller mindre gav upp Unitedkarriären. Eller i alla fall märkbart slutade bry sig.

Mikael Österdahl: En mycket säsong och ett totalt haveri. Om vi bortser från Mason Greenwood-fall, som måste bedömas på en helt annan skala, så har jag nog aldrig varit så besviken på en Unitedspelare som jag har varit på Cavani den här säsongen. Jag kan inte föreställa mig annat än att han en stor del av den här säsongen helt enkelt gav fan i att spela. (Sen finns det förstås Carlos Tevez-fall, men då har besvikelsen kommit efter att de lämnat klubben.)

Gustav Brinck-Larsen: Ett misslyckande. Bra förstasäsong, totalt ointresse i år.

Har 35-åringen levt upp till dina förväntningar?

Elias Hallström: Ja och nej. Du vet ungefär vad du får av en duktig anfallare som är 33+. Det blir ett gäng mål, det blir en del bänk, och det blir en del skador. Hans första säsong, ja. Andra, nej.

Mikael Österdahl: Första säsongen var han bättre än jag trodde. “I am in love, I can’t deny,” sjöng vi. Och han pissade sedan på klubbmärket.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, det kan jag inte påstå.

Vilket är ditt bästa Unitedminne med Cavani?

Elias Hallström: Hans dubbel mot Southampton när 0-2 blev till 3-2-seger. I regnet dessutom. Då mös man.

Mikael Österdahl: Det måste ändå vara hans mål mot Fulham, även om det kom i en betydelselös match.

Gustav Brinck-Larsen: Kan inte komma på nåt specifikt.

Sist, men absolut inte minst, Lee Grant. Hur lyder ditt omdöme om honom?

Elias Hallström: Han måste haft världens bästa jobb under sin tid i United. Väl på planen finns det inte så mycket att säga.

Mikael Österdahl: Han verkar vara trevlig?

Gustav Brinck-Larsen: Han har gjort precis det han skulle. Varit tredjemålvakt utan att klaga och verkar ha varit populär bland övriga spelare. En perfekt tredjemålvakt med andra ord.

Kanske behöver du gräva djupt nu, men vilket är ditt bästa Unitedminne med Grant?

Elias Hallström: Måste väl i så fall ha varit när han agerade fjärdedomare och fick hålla upp skylten vid ett byte. Lika märkligt som roligt.

Mikael Österdahl: Det är väl kanske att han verkar ha varit genuint stolt över att ha representerat klubben. Han visste att han aldrig skulle spela men jag är ändå övertygad om att han gjorde sitt yttersta på varenda träning.

Gustav Brinck-Larsen: Kan inte komma på nåt specifikt.

Kommer du sakna någon av spelarna?

Elias Hallström: Nej. Däremot vill jag kunna sakna Cavani men det går så klart inte.

Mikael Österdahl: Inte ett dugg.

Gustav Brinck-Larsen: Grant.