Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United Players’ Player of the Year 2021/22
De Gea hyllas som årets spelare

David de Gea prisas som årets spelare i laget när övriga spelare får avgöra. Trots hela 57 insläppta mål så har vi sett dramatiska och avgörande räddningar. De Gea räddade nog delvis på egen hand Europacupspel åt United även om de lärde tvistar därom. Nu är han utsedd som årets spelare av övriga laget. 

David de Gea hade nästan förlorat sin plats som förstemålvakt i starten av denna säsong. En del misstag förra året och en fint spelande Dean Henderson gjorde att han fick hård konkurrens. Då steppade De Gea upp rejält och tog vara på chansen när Henderson fick covid-19. Sedan dess har han varit ohotad som förstaval mellan stolparna och inte sällan hyllats som matchens spelare.

Insatserna hemma mot Villa Real och borta mot West Ham (då han bland annat räddade en straff) pekas ut som det lilla extra under året. De Gea har vunnit priset som spelarnas spelare hela fyra gånger, senast säsongen 2017/2018. Sedan dess har han fått en del kritik men nu är han alltså åter i blickfånget som årets spelare.

Cristiano Ronaldo och Fred har förts fram som de största konkurrenterna detta år. De tidigare spelare som vunnit denna fina titel fler än en gång är utöver De Gea; Ronaldo, Luke Shaw och Antonio Valencia.

Stort grattis till David de Gea!