Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Šviderský lämnar / Drottningpris till Ferdinand / Toone nominerad till årets unga spelare

Fredagens nyhetssvep samlar upp nyheter från gårdagen och idag. Det inkluderar ett par utmärkelser av olika slag och också uttalanden från Pogba och Lingard om tiden i United. Vi rapporterar också om unge Martin Šviderský i akademin som nu lämnar för La Liga.

Šviderský lämnar

Den unge mittfältaren Martin Šviderský lämnar United för La liga när hans kontrakt går ut den 30 juni. Han blev erbjuden en fortsättning men ser uppenbarligen mer speltid på annat håll då United har starka mittfältare i akademin såsom Hannibal Mejbri, Charlie Savage, Zidane Iqbal.

19-åringen hann göra 27 matcher i akademin och spelade en central roll i U23-laget och Premier League 2 under säsongen. Han uttalar sig själv och säger, “Spanien kommer att vara det bästa steget för min utveckling, att få spela seniorfotboll och få fler chanser”. Lycka till säger vi.

Drottningpris till Ferdinand

Rio Ferdinand får en fin utmärkelse i samband med drottningens födelsedag. Det handlar the Queen’s Birthday Honours list, en fin utmärkelse som går till honom för hans tjänster inom fotbollen och välgörenhet. Utmärkelsen etablerades 1917 och inkluderar nu alltså Ferdinand som bland annat vunnit sex titlar med United i Premier League.

Ferdinand uttalar sig och menar att det är en stor ära för honom och hans familj att få detta erkännande. Läs mer också på Uniteds officiella hemsida.

Toone nominerad till årets unga spelare

Ella Toone är nominerad till priset som årets unga spelare i WSL. Priset delas ut av PFA (Professional Fotballers’ Association). Toone gjorde totalt 9 mål under året på 29 matcher för damlaget och har blivit hyllad stort under säsongen.

Toone har också gjort 13 landskamper under 2021-2022 och hela tio mål i dessa matcher (varav två hattrick i storvinster).

Ronaldo nominerad av sina spelarkollegor

Cristiano Ronaldo har vunnit många priser i sin karriär. Nu är han åter nominerad till ett fint pris, denna gång som årets spelare utsedd av spelarna själva (PFA Players’ Player of the Year Award).

Ronaldo är i fint och hårt sällskap tillsammans med Harry Kane, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Virgil van Dijk och Mohamed Salah.

Lingard och Pogba uttalar sig

Som väntat och som vi rapporterat här tidigare lämnar både Jesse Lingard och Paul Pogba United nu till sommaren. Båda har uttalat sig på twitter. De hyllar tiden i United och stödet från fansen. Av kommentarer att döma är alla ändå ganska nöjda med att de nu går skilda vägar med United. Tid för förändring.