Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Matt Busby Player of the Year 2021/22
Ronaldo är fansens spelare

Inte helt oväntat så vinner Cristiano Ronaldo priset för året spelare när fansen får bestämma. Igår rapporterade vi om att David de Gea blev årets spelare utsedd av övriga spelare men det är alltså Ronaldo som drar det längsta strået vad gäller priset Sir Matt Busby Player of the Year. 

Priset Sir Matt Busby Player of the Year är sedan 1996 fansens pris till årets spelare, tidigare MUFC Members of the Year. Priset instiftades första gången 1988 men bytte namn för att hedra Matt Busby som dog 1994. Busby var manager i United från 1945 till 1969 samt 1970-71.

Ronaldo blir unik då han tar hem priset för fjärde gången. Även David de Gea har tagit hem priset fyra gånger men i övrigt är det en bit bak till spelare som vunnit det två gånger, bland annat Bruno Fernandes (2020, 2021), Roy Keane och Ruud van Nistelrooy.

Ronaldos återkomst till United har delvis varit omdebatterad då andra spelare tycks ha tappat målformen helt, men det går inte att komma undan att han gjort många viktiga mål och motsvarat de höga förväntningar som alltid finns på honom. Nu blir han alltså prisad för det av klubbens fans.

Under säsongen gjorde Ronaldo 24 mål totalt i alla turneringar och blev framröstad till matchens spelare 10 gånger. Det talar sitt tydliga språk.

Vill man se samtliga av Ronaldos mål under säsongen så kan man kolla här nedan. Vi gratulerar Cristiano Ronaldo och hoppas det blir minst lika mål under kommande säsong.