Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens landskamper
Tung kväll för Skottland och McTominay

I Europa har endast Harry Maguire och Scott McTominay varit i spel för sina respektive landslag under lördagen. Edinson Cavani och Facundo Pellistri representerade Uruguay borta i Sydamerika. 

Irland vann komfortabelt mot McTominays Skottland

Ett effektivt Irland tog under lördagen en säker 3-0-seger mot Skottland i Nations League.

Scott McTominay spelade hela matchen för Skottland och gjorde så på det centrala mittfältet.

25-åringen har även spelat i backlinjen emellanåt för det skotska landslaget men spelade alltså ikväll i sin mer naturliga position. Unitedspelarens bidrag hjälpte dock föga.

För en som en sett matchen hjälper diverse flöden på sociala medier till att ge en bild av hur Skottland och McTominay presterade. För den senare lät omdömena generellt inte särskilt bra.

Mållöst på Molineaux

Det blev en mållös historia mellan de senaste EM-finalisterna England och Italien på Molineaux under lördagskvällen. En relativt svängig match präglades av ineffektivitet längst fram i bägge lagen.

Roberto Mancini i Italien ställde ut ett ungt och inte allt för prövat lag på banan, medan Gareth Southgate i England hade ett på pappret starkare lag, om än roterat.

En som startade och fullföljde matchen var Unitedmittbacken Harry Maguire. Han bildade mittlås tillsammans med Fikayo Tomori och hade tämligen god kontroll på saker och ting där bak.

Krysset gör att England för närvarande placerar sig sist i sin Nations League-grupp, detta sedan man tidigare förlorat och spelat oavgjort mot Ungern respektive Tyskland.

Englands nästa match är mot Ungern tisdagen den 14 juni.

Cavani målskytt i pågående match

I detta nu spelar Uruguay mot Panama i en träningslandskamp och från start i det ljusblå laget hittar vi både Facundo Pellistri och Edinson Cavani.

I skrivande stund står det 1-0 till Uruguay efter mål av Cavani…