Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pellistri får chansen / Genuint intresse i Antony / De Jong först in?

Dagens nyhetssvep innefattar en rapport från Mirror om potentiella framsteg i Frenkie de Jong-förhandlingarna. Vidare väntas Facundo Pellistri få chansen på försäsongen medan det finns intresse i en brasiliansk yttermittfältare.

De Jong blir Ten Hags första värvning?

David McDonnell på Mirror menar att Manchester United väntas höja sitt bud på Barcelonas Frenkie de Jong. Det förra budet på 60 miljoner pund nekades, men det nya som är under de 70 miljoner pund som Barcelona begär hoppas United ska vara tillräckligt. Samtidigt vill klubben inte överbetala för spelare.

Å andra sidan ska Barcelona vara angeläget att sälja sin mittfältare då klubben är i behov av pengar. Det personliga avtalet mellan United och De Jong på omkring 250 000 pund i veckan sägs inte vara något problem. De Jong ”väntas bli Ten Hags första värvning i United”, skriver McDonnell.

Mirrors medelmåttiga trovärdighet bör givetvis tas i beaktning här. Samtidigt är David McDonnell troligen den mest trovärdiga av deras reportrar – vad det nu säger.

Pellistri testas under försäsongen

Facundo Pellistri har hunnit med två utlåningar till spanska Alaves under sina två säsonger i United. Nu rapporterar Rich Fay på Manchester Evening News att 20-åringen kommer ges en chans av Erik ten Hag under försäsongen innan ett beslut fattas om kommande år.

Att det blir ytterligare en utlåning för att säkra en plats i den uruguayanska VM-truppen ses som sannolikt, menar Rich Fay.

Genuint intresse i Antony

Fabrizio Romano menar att United har ett ”genuint intresse” i Ajax yttermittfältare Antony. Inget bud ska ännu ligga bordet utan endast ”interna diskussioner” förs för stunden.

En parantes är att det tidigare under dagen florerade citat på sociala medier som påstods komma från Antonys agent Emerson Santos (vilket i själva verket är brassens bror). Dessa citat, som kort och gott handlade om ett ”bekräftat” stort intresse från United, var inte sanna enligt Romano.