Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Giggs kliver ner som förbundskapten / Williams fri att lämna / Russo nobbar kontrakt

Republic of Ireland v Wales - UEFA Nations League

Tisdagens nyhetssvep är här och det finns massvis med nyheter att behandla. Vi nås bland annat av beskedet att Ryan Giggs väljer att lämna sin roll som förbundskapten för Wales. Dessutom uppges Brandon Williams få se sig om efter en ny klubb i sommar.

Ryan Giggs lämnar Wales

Hösten 2020 greps Ryan Giggs för kvinnomisshandel. Våren 2021 åtalades han för två fall av våld mot kvinnor. I samband med det valde det walesiska fotbollsförbundet att peta sin förbundskapten.

Sedan dess har Robert Page varit ansvarig för landslaget och han ledde de till VM-slutspelet i Qatar senare i år. Under måndagskvällen meddelade det walesiska fotbollsförbundet på sin officiella hemsida att Giggs avgår från sitt uppdrag.

Det har varit en ära och ett privilegium att få leda mitt land. Men det är bara rätt att tränarstaben och spelarna förbereder sig för VM med säkerhet, tydlighet och utan spekulationer kring deras förbundskaptens position.
Ryan Giggs
https://twitter.com/FAWales/status/1538975974724861952

Brandon Williams lämnar i sommar?

I sommar återvänder den 21-årige ytterbacken till Manchester United efter sin utlåning till Norwich under den gångna säsongen.

Men framtiden är något oviss och nu uppger lokaltidningen Manchester Evening News att storklubben är redo att sälja Williams permanent.

Enligt uppgifterna beror det på att Williams vill ha kontinuerlig speltid, något United inte kan erbjuda i dagsläget. Det samma ska även gälla för Aaron Wan-Bissaka.

Liten budget för damlaget

Enligt BBC Sport-journalisten Emma Sanders har Manchester Uniteds damlag inför sommarens transferfönster en mindre budget än mer än fem andra klubbar i WSL.

Vidare skriver Sanders att det finns frågetecken kring om United kommer kunna vara med och konkurrera med de allra bästa lagen på marknaden. Främst på grund av lönerna.

Alessia Russo nobbar nytt kontrakt

Alessia Russo har ett år kvar på sitt kontrakt med Manchester United och ska enligt nyss ovan nämnda Emma Sanders blivit erbjuden ett nytt avtal.

Ett erbjudande Russo ska ha nobbat. Hon är inte i samtal med några andra klubbar nu men kan komma att lämna gratis nästa år då hennes kontrakt löper ut.

United vill ha David Raum

Den tyske landslagsmannen har gjort stor succé under debutsäsongen i Hoffenheim och har lockat till sig intresse från europeiska storklubbar.

Nu skriver Florian Plettenburg, journalist på Sky Sports Germany att United vill ha vänsterbacken. Enligt uppgifterna har de varit i kontakt med Hoffenheim men ännu är det långt kvar till en överenskommelse.

Kostnaden för Raum skulle enligt uppgifterna landa på mellan 30 till 35 miljoner euro.

Träningsmatch mot Kidderminster för U21-laget

Den 26 juli kommer Manchester Uniteds U21-lag ställas mot National League North-laget Kidderminster Harriers. Det bekräftar United under måndagskvällen.

Edinson Cavani till Serie A?

Att den uruguayanske anfallaren är tillgänglig som bosman i sommar är inte någon nyhet och han har kopplats ihop med ett gäng olika klubbar.

Nu uppger den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport att Serie A-klubben Salernitana vill ha Cavani och står redo med ett kontraktserbjudande.