Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Målvakt in och ut / Svårt att få loss Ajaxspelare / Arnold kämpar för sitt rykte

Torsdagens nyhetssvep gör kanske ingen jättemunter. Det är fortfarande ganska tyst om de stora namnen som United jagar. En som dock tycks vara på väg in är Watfords målvakt Daniel Bachmann. Det har sannolikt att göra med att Dean Henderson rapporteras vara allt närmare nykomlingen Nottingham Forest på lån. Därutöver lite blandade nyheter. 

Målvakt in och ut

Dean Henderson har under den senaste tiden ryktats på väg bort till nykomlingen Nottingham Forest och enligt uppgift är ett utlån allt närmare. Vi vet att Newcastle varit intresserade av Henderson tidigare som naturligtvis vill ha och behöver speltid men nu lutar det alltså åt Nottingham.

Utlånet verkar föra med sig att United vill få loss Watfords målvakt Daniel Bachmann istället. Kanske inte den hetaste värvningen men ändå en kvalitativ ersättare. The Athletic rapporterar under dagen idag att allt i princip ska vara klart vad gäller Henderson. Något köp är dock inte aktuellt.

Watford vill ha en mindre summa för Bachmann men United sägs vara ovilliga att betala i nuläget.

Svårt att få loss Ajaxspelare

Redan när Ten Hag var klar för Manchester United kom flera rykten om vilka Ajaxspelare han ville få med sig. Ett handfull spelare har nämnts och under senare tid har det främst handlat om anfallaren Antony, och mittbackarna Jurrien Timber samt Lisandro Martinez. Enligt rapport så verkar det dock bli svårt. Ajax vill inte gärna sälja sina stjärnor och prislapparna är enligt uppgift höga, Antony sägs kosta mellan 70 och 80 miljoner euro medan övriga sägs gå på cirka 50 miljoner.

Det dröjer ytterligare någon vecka tills vi vet med säkerhet om Erik ten Hag får med sig någon spelare från Ajax.

Arnold kämpar för sitt rykte

VD Richard Arnold kämpar för att inte bli den nye Ed Woodward i fansens ögon. Vi har tidigare rapporterat att han mötte upp fans på en pub i närheten av sitt hem för att förhindra en protest och att han uttalat en hel del kritik mot tidigare ledning.

En del förändringar har skett i och runt Manchester United under senare tid, men frågan är nu om han kan få fansen på sin sida med sina försök att vara ärlig, öppen och transparent.  Det krävs nog att det händer något på transfermarknaden snart och att laget inte börjar säsongen som de slutade den.

Papa Johns Trophy lottat

Manchester United U21 kommer att spela i den norra gruppen E i turneringen som går under benämningen Papa Johns Torphy (också English Football League Trophy).

 

16 juniorlag från Premier League-klubbar deltar och följande gäller för dem. De får högst använda 6 spelare som är under 21 vid halvårsskiftet. De får också använda högst två som är över 21 och som gjort 40 eller fler seniormatcher. Första rundan går av stapeln med början 31 augusti. Finalen spelas på Wembley söndagen 19 mars 2023.