Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ronaldos agent i samtal med Chelseas ägare / Webb tillbaka på öarna

Söndagens nyhetssvep blir ett kortfattat sådant, där vi bland annat noterar att Cristiano Ronaldos agent, Jorge Mendes, har varit i samtal med Chelseas nye ägare, Todd Boehly, men någon övergång ser knappast ut att bli verklighet.

Vidare uppmärksammar vi att den före detta Premier League-domaren Howard Webb är tillbaka på de brittiska öarna igen. Dessutom närmar det sig start på riktigt för Erik ten Hag på det nya jobbet.

Samtal mellan Mendes och Boehly – liten sannolikhet att Ronaldo lämnar

Under lördagskvällen dundrade David Ornstein på The Athletic ut att Cristiano Ronaldos agent, Jorge Mendes, har träffat Chelseas nye ägare i form av Todd Boehly. Parterna diskuterade, bland vad vi förmodar många andra saker, en potentiell flytt från Manchester till London för portugisen.

Det må låta som en bomb men vi ska sannolikt inte dra alltför stora växlar av detta. Att ämnet berördes var nog inte alldeles ovidkommande, med tanke på de bägges positioner och intressen.

Ornstein skriver också att det i nuläget är oklart om Chelsea ens kommer ge det ett försök, då United räknar med att 37-åringen stannar på Old Trafford nästa säsong.

Rapporter gör dock gällande att Ronaldo ska ställa sig skeptisk till Uniteds inaktivitet på transfermarknaden. Det är han nog i och för sig inte ensam om.

Webb återvänder till Premier League

Howard Webb är ett domarnamn som nog de flesta känner till. Engelsmannen dömde i Premier League i nästan ett decennium, mellan 2003 till 2014, och dömde även landskamper och mästerskap.

Webb fortsatte därefter inom domarorganisationen i Premier League men har den senaste tiden spenderat tid i USA och deras högstaliga, Major League Soccer, som någon form av VAR-domare.

Den rollen kommer han dock att lämna och ska, enligt The Telegraph, ta över som domarbas i Premier League. Det uppdraget har för närvarande Mike Riley, som även han dömde Premier League under en lång tid.

Webbs avtal med MLS löper ut i december och efter det väntas han alltså ta över uppdraget efter Riley i Premier League.

Låt arbetet börja

Försäsongen närmar sig alltmer och det är nu dags för Manchester Uniteds nye manager Erik ten Hag att på riktigt börja arbetet i sin nya klubb. Idag kommer nederländaren sätta igång arbetet på riktigt och imorgon kommer också spelarna infinna sig för påbörja försäsongsträningen.