Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Träningen har börjat / De Jong allt närmare / Premier League-bud på Pereira

Försäsongen har idag börjat för några av Manchester Uniteds spelare. Samtidigt väntar vi fortfarande på sommarens första nyförvärv. Rapporter indikerar emellertid att United har gjort framsteg i förhandlingarna om Frenkie de Jong och övergången sägs kunna bli klar den här veckan.

Det är inte bara inkommande på transfermarknaden. Premier League-nykomlingen Fulham uppges ha kommit med ett bud på Andreas Pereira.

Framsteg om De Jong, kan bli klart den här veckan

Under helgen gjordes framsteg i Manchester Uniteds förhandlingar med Barcelona om Frenkie de Jong. De påstår åtminstone Ian Whittell på Telegraph. Whittell hänvisar till källor på båda sidor av affären och menar att övergångssumman kan landa på 69 miljoner pund. United ska vara hoppfulla att affären kan bli klar redan den här veckan.

Fulham bjuder på Pereira

Enligt pålitliga Simon Stone på BBC ska Fulham ha kommit med ett bud på 10 miljoner euro för Andreas Pereira (högst oklart för undertecknad varför två engelska klubbar skulle förhandla i euro). Stone skriver att det är föga troligt att Pereira ingår i Erik ten Hags planer.

Brasilianska UOL menar att de båda klubbarna ska vara överens om en övergångssumma på 10 miljoner euro med ytterligare 3 miljoner i prestationsbaserade klausuler. Det är nu upp till Fulham att övertala Pereira om en flytt till London.

Pereira spelar för närvarande fotboll i Brasilien, då hans lån hos Flamengo löper ut först i slutet av månaden.

Träningen har börjat

Några av Manchester Uniteds spelare har idag rapporterat till Carrington för det här årets försäsongsträning. Donny van de Beek, David de Gea, Brandon Williams, Tom Heaton, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Anthony Martial, Alejandro Garnacho, Ethan Laird, Shola Shoretire och Álvaro Fernández har fotograferats på träningsanläggningen av Uniteds fotografer. Det är inte nödvändigtvis en komplett lista men spelarna som var på landslagsuppdrag i juni har förlängd semester, något som Garnacho tycks ha skippat.

United reser iväg på årets försäsongsturné till Asien och Australien den 8 juli. Sommarens första träningsmatch är drygt två veckor bort, den 12 juli möts United och Liverpool i Bangkok.