Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Klubbarna överens om De Jong / Malacia uppges klar / Fernandez kan lånas ut

Onsdagens nyhetssvep tar i vanlig ordning avstamp i ryktena gällande Frenkie de Jong, som nu intensifieras alltmer. Spelaren själv uppges nu vara villig att flytta till den röda delen av Manchester. Samma sak gäller för Feyenoords vänsterback Tyrell Malacia, som enligt betrodda uppgifter verkar klar för United. 

Malacia in innebär således att någon vänsterback i truppen kan behöva flytta på sig. Kring reservlagets ytterback Alvaro Fernandez ryktas det nu om en utlåning.

De Jong öppen för flytt – klubbarna överens?

Det senaste kring Frenkie de Jongs eventuella flytt till Manchester United är nu att spelaren själv uppges vara villig att flytta till England, detta enligt The Guardian, som vidare skriver att en överenskommelse har nåtts mellan klubbarna om övergångssumman.

£56 miljoner rapporteras kalaset gå på men summan kan efterhand stiga upp till £85 miljoner.

Den avgörande faktorn verkar enligt tidningen vara att Erik ten Hag finns i United.

Vänsterback uppges klar

Det har tisslats och tasslats lite kring Feyenoords vänsterback Tyrell Malacia på sistone och att det ska ha varit en dragkamp mellan United och franska Olympique Lyon om spelaren.

Den kampen tycks i så fall United ha vunnit (eller drog sig fransmännen ur?). 19-åringen uppges nämligen enligt David Ornstein vara klar för en flytt till Old Trafford i en affär om £17 miljoner kronor.

Malacia har spelat i Feyenoord under hela sin karriär och gjorde föregående säsong 32 ligamatcher för klubben. På dessa noterades han för ett mål och fyra framspelningar.

Utlåning aktuellt för Fernandez

Skulle Malacia ansluta till United kan det innebära att förra säsongens vinnare av årets reservlagsspelare Alvaro Fernandez kan behöva söka en utlåning i jakt på speltid.

19-åringen är snudd på för bra för att spelare reservlagsfotboll och intresse ska enligt lokaltidningen Manchester Evening News finnas från icke namngivna Championshipklubbar.

Sannolikt kommer Fernandez finnas med på försäsongsturnén men därefter är det inte otänkbart med en utlåning.

 15-åring till akademin?

Tottenham Hotspurs 15-årige stortalang Samuel Amo-Ameyaw ryktas enligt källor nära Londonklubben bort från klubben och en intressent uppges vara Manchester United.

Ytterforwarden gjorde 10 framträdanden för Tottenhams U18-lag förra säsongen och sägs vara en av klubbens största talanger i hans åldersspann.