Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Chong tillbaka till moderklubben? / Romero öppen för återkomst / Pereira om framtiden

Torsdagens nyhetssvep präglas föga överraskande av lite rykten, både kring före detta som nuvarande Unitedspelare. Bland annat kan Tahith Chong göra en återkomst till moderklubben Feyenoord. Vidare bjuder Andreas Pereira på ett par citat gällande sin framtid. 

Vi noterar även att den före detta Unitedmålvakten Sergio Romero är öppen för en återkomst, om intresse finns från Manchester.

Chong återvänder till Nederländerna?

Tahith Chong har spenderat över sex i år i United och var den senaste säsongen utlånad till Birmingham City i The Championship. Nederländaren har aldrig riktigt slagit sig in i United och enligt uppgifter från hans hemland sägs det nu att moderklubben Feyenoord ska vara intresserade. 

Samtal mellan klubbarna rapporteras pågå och eftersom Chong är under kontrakt med United till nästa sommar så krävs det att man kommer överens.

Romero öppen för återkomst?

Sergio Romero anses av många vara en av den bästa andremålvakten United haft i modern tid men just på grund av hans plats i hierarkien bakom David De Gea blev det aldrig någon kontinuerlig speltid i klubben.

35-åringen har efter tiden i United fortsatt karriären i italienska Venezia, som förra säsongen åkte ur Serie A, men enligt lokaltidningen Manchester Evening News uppges Romero vara öppen för en återkomst till Old Trafford – givetvis om United också vill.

Något intresse från Uniteds sida har inte rapporterats men källor nära Romero antyder att målvakten fortfarande har starka känslor för klubben och kan tänka sig återvända.

Det känns så klart som ett långskott, med tanke på att United sitter med David De Gea, Tom Heaton, och Dean Henderson just nu. Det mesta tyder dock på att den sistnämnde lämnar United på lån för Nottingham Forest, även om det varit tyst om det under ett tag nu.

Jones och Bailly tillåts lämna

Eric Bailly och Phil Jones har på senare tid inte gjort någon större nytta i United och kan nu tillåtas lämna United, enligt James Robson på Goal.

Andra som också uppges behöva imponera på Erik ten Hag är Aaron Wan-Bissaka och Anthony Martial, som lär utvärderas noga under försäsongen.

Vidare skriver Robson att fotbollsdirektören John Murtough och Ten Hag är måna om att använda den här sommaren och kommande transferfönster till att strukturera om United på ett grundligt sätt. Sedan tidigare står det ju klart att till exempel Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata, och Nemanja Matic lämnar klubben, så att saker och ting händer åt ena hållet råder det inga tvivel om.

Pereira om framtiden

Andreas Pereira har en tendens att se spännande ut på försäsonger för att sedan tappa och bli utlånad. Blir det så även i år?

Brassen har varit utlånad till brasilianska Flamengo sedan augusti förra året och gjorde över 50 framträdanden för klubben.

Pereira säger själv att han vill stanna i Brasilien men att hans öde i första hand ligger i Uniteds händer, där han har kontrakt till och med nästa sommar. 

”Jag bestämmer inte. Det är upp till United. Jag skulle vilja stanna i Flamengo men bollen ligger hos United.

”Vi kommer prata om det snart och ta ett beslut,” avslutar 26-åringen.