Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga uppgifter
Eriksen ser ut att välja United

Under måndagen nås vi av trovärdiga uppgifter som gör gällande att Christian Eriksen är nära att skriva på för Manchester United. Den danske mittfältaren rapporteras ha kommit muntligt överens med United.

Det är David Ornstein på The Athletic som kommer med uppgifterna om att Christian Eriksen nu ska vara nära att skriva på för Manchester United.

Tidigare i somras rapporterade även då Ornstein att 30-åringen skulle vara aktuell för en flytt till United, men där även hans gamle arbetsgivare Tottenham Hotspur sades vara med i kampen.

Eriksen drabbades som bekant av ett hjärtstillestånd för drygt ett år sedan under EM och tvingades efter det lämna sin dåvarande klubb Inter i Italien, på grund av strikta medicinska regler i Serie A. Mittfältaren anslöt därför till Brentford i vintras på ett korttidskontrakt, men som nu löper ut. Det innebär att Eriksen kan välja sin nästa klubb som free agent, vilket alltså nu ser ut att vara fallet.

Enligt uppgifterna har Eriksen uttryckt en önskan om att spela för United och om det blir verklighet kan dansken krita på ett treårskontrakt. Därefter ska det endast vara formaliteter och läkarundersökning kvar.