Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tröjnummer presenterade
Bruno Fernandes byter tröjnummer / Malacia har fått sitt

Redan inför förra säsongen hintade Bruno Fernandes om att han ville byta tröjnummer den dag Juan Mata lämnade Manchester United. När spanjoren nu är borta fick Fernandes också chansen att ta nummer 8, det nummer han allra helst spelar i. Vi har dessutom fått veta vilket nummer Tyrell Malacia kommer ha i United.

Ja, att Fernandes skulle ta nummer 8 kommer inte som någon skräll. Åtta är det nummer han oftast bär i det portugisiska landslaget, och han hade det under sin tid i Udinese samt även under de lyckosamma säsongerna i Sporting Lissabon.

I en skämtsam tweet från juli förra året skrev han att han får vänta på åttan i ytterligare ett år i och med att Mata då förlängde sitt kontrakt, så att han nu tar den får ses som väldigt väntat.

 

Juan Mata är den som burit nummer 8 under näst längst tid sedan fasta nummer infördes. Han tog det direkt när han anslöt i januari 2013, och hade det alltså hela vägen fram till 2022, alltså åtta och en halv säsong.

Nicky Butt var dock lite värre, då han hade numret i tio hela säsonger mellan 1994 och 2004. Däremellan hade Wayne Rooney åttan under ett par år innan han bytte till nummer 10, och den brasilienske mittfältsmagikern Anderson bar numret efter Rooney.

Malacia med nummer 12

Vi har som sagt också fått veta Tyrell Malacias tröjnummer, vilket kommer bli nummer 12. Han har i Feyenoord främst haft nummer 5 och 15, men Harry Maguire sitter tryggt med femman i United och nummer 15 är faktiskt upptagen ett tag till även den, då Andreas Pereira fortfarande är Unitedspelare och har det numret.

Nummer 12 i United bars senast av Chris Smalling, som hade det under hela tid i klubben tills han lämnade år 2012. Ben Foster hade det under några år före det, David Bellion (om nån nu minns honom) har även han haft det under 2000-talet och före honom hade Phil Neville tolvan under fem säsonger.

==

Dessutom: Imorgon förmiddag ryktas det att vi får se hur en av Uniteds tröjor för kommande säsong ser ut. Håll utkik här på Muss för det.