Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Arnold och Murtough i Barcelona / Russo och Toone bidrog i kross / Nani möter United

Tisdagens nyhetssvep samlar upp gårdagens storvinst för England i EM. Både Alessia Russo och Ella Toone kom in som avbytare och imponerade även om matchen var avgjord sedan länge. Russo fick göra ett av de åtta (!) målen. I övrigt kan vi rapportera att Arnold och Murtough synts till i Barcelona för att en gång för alla försöka få loss Frenkie de Jong. 

Arnold och Murtough i Barcelona

Den eviga följetongen om Frenkie de Jongs vara eller icke-vara i United kommande säsong fortsätter. Igår syntes Richard Arnold och John Murtough till i Barcelona och uppenbarligen ska de försöka få affären i hamn till slut. Många turer har det varit. Vi har bland annat hört om Barcelonas skuld till de Jong, de Jongs egen vilja och Laportas ovilja att släppa honom . Frågan är om han till slut hamnar på Uniteds mittfält eller inte.

Arnold och Murtough väntas ha möten med Barcelonas representanter Mateu Alemany, Rafa Yuste, Jordi Cruyff.

Russo och Toone bidrog i kross

England fullständigt pulvriserade Norge i gårdagens EM med den nya rekordvinsten 8-0. Det stod 6-0 när Ella Toone och Alessia Russo fick äntra planen men även de gjorde en fin match och Russo satte dessutom 7-0. England har ett mycket starkt lag, det är helt klart. Förutom Toone och Russo hade Mary Earps en lugn kväll i målet.

Totalt var det fem spelare från United som deltog då Maria Thorisdottir och Vilde Boe Risa spelade för Norge. De hade dock ingen rolig kväll och det gäller att ta nya tag mot Österrike för att gå vidare i turneringen.

I kvalspelet till VM för Kanada kan vi notera att Adriana Leon hoppade in som avbytare i vinsten över Costa Rica med 2-0.

Nani möter United

Luis Nani, den gamla United-ikonen, är klar för Melbourne Victory och kommer alltså möta sitt gamla lag nu på fredag vid lunchtid. Nani har skrivit på ett tvåårskontrakt med Melbourne Victory.

Övrigt

West Ham sägs vara ute efter Uniteds rutinerade försvarare Kirsty Smith. Smith har spelat över 40 matcher för United sedan 2018 och är också ordinarie i det skotska landslaget.

Res med oss till Manchester!