Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlagets tredje nyförvärv
Grace Clinton klar för Manchester United

Manchester Uniteds damlag har gjort med sommarens tredje nyförvärv. Det är mittfältstalangen Grace Clinton som ansluter till klubben från Everton.

Clinton är bara 19 år gammal och representerade tidigare i somras England i U19-EM. Sin ringa ålder till trots har hon redan gjort två säsonger i Women’s Super League, även om hon primärt har använts som inhoppare. Totalt spelade hon 20 matcher för Everton (1 mål), varav 8 som inhoppare.

Att hennes enda mål som Evertonspelare kom mot Manchester City gillar vi förstås.

Det är en mångsidig spelare som ansluter till United. I Everton har hon använts både som mittfältare och som anfallare, såväl centralt som på kanten.

Clinton har signerat ett treårskontrakt med Manchester United.

Grace Clinton säger:

Jag är jätteglad att flytta till Manchester United i en väldigt spännande tid för klubben.

När jag fick veta att United var intresserade var jag angelägen att höra klubbens planer, och efter att ha pratat med Marc gjorde han ambitionen väldigt tydlig för mig. Jag kan inte bärga mig för att få vara en del av det och visa mina lagkamrater och fansen vad jag kan göra.

Marc Skinner säger:

Vi är jätteglada att välkomna Grace till Manchester United-familjen.

Hon kommer att ta med sig påhittighet, kreativitet och har personligheten och motståndskraften som krävs för att spela för den här fantastiska fotbollsklubben.

Att signera Grace fortsätter de långsiktiga grunderna för framgång hos Manchester United Women.

Välkommen till Manchester United, Grace Clinton!