Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Nyförvärven skippar Australien / Reaktioner från gårdagen / Ronaldo nobbar Saudiarabien

I lördagens nyhetssvep kan vi läsa om att Christian Eriksen inte kommer ansluta till truppen som nu befinner sig i Australien. Detsamma gäller Lisandro Martinez, som förvisso inte är klar än men som väntas bli inom kort. Vi ger även några reaktioner från gårdagens match mot Melbourne Victory.

Dessutom nåddes vi igår av nyheten att Cristiano Ronaldo dragit till sig intresse från Mellanöstern men sägs nobba, trots enorma pengar att tjäna.

Inget Australien för nyförvärven

Som nämn i ingressen är Lisandro Martinez ännu inte en Unitedspelare men det lär inte dröja länge innan han presenteras. När den affären blir klar kommer argentinaren hursomhelst inte ansluta till truppen i Australien. Detsamma gäller för Christian Eriksen, som till skillnad från Martinez är helt klar.

Simon Stone på BBC rapporterar att det återstår läkarundersökning och diverse pappersarbete innan allt ska vara helt grönt.

Reaktioner från gårdagen

United mötte som bekant Melbourne Victory igår och vann med 4-1. Som väntat luftade Erik ten Hag många spelare och använde sig av en elva i vardera halvlek. Här tar vi en titt på hur vår nye manager resonerade efter slutsignalen.

  • En annan approach från motståndarna igår jämfört med mot Liverpool. Melbourne försvarade sig lägre.
  • Hanterade baklängesmålet i början på ett bra sätt.
  • Skapade mycket via högersidan. Bra samarbete mellan Dalot och Sancho. Men viktigt att ha två välfungerande kanter.
  • Säker på att Martial leverera. Jobbar hårt och har rätt fokus. Det är upp till honom.
  • Det är okej med De Gea. Han tränar igen, så ingen oro där. Varane tränar också. Har någon liten känning bara.

Ronaldo nobbar groteska Saudipengar

Cristiano Ronaldos framtid verkar fortsatt oklar. Blir det en fortsättning i United eller försvinner han, och vilka kan i så fall tänkas vara intresserade?

Paul Hirst på brittiska The Times uppger att en saudisk klubb ska ha visat intresse och dessutom erbjudit en rentav grotesk veckopeng, nämligen £2 miljoner i veckan, motsvarande cirka 25 miljoner. I veckan, alltså.

Portugisen verkar dock ha nobbat erbjudandet och ska vi fortsatt lyssna på vad Erik ten Hag har sagt om Ronaldo så är det att det inte finns någon intention från Uniteds sida att sälja 37-åringen.

Kontraktet med United löper ut nästa sommar.

Fransman på radarn?

Det ser ut att ha poppat upp ett nytt namn på Uniteds transferradar, i alla fall om vi ska tro Evening Standard, som kommer med uppgifterna.

Den här gången gäller det RC Lens ytterback Jonathan Clauss, som huserar på högerkanten.

Utöver Uniteds rapporterade intresse ska även Chelsea vara med i kampen om 29-åringens signatur, detta som en eventuell ersättare till Cesar Azpilicueta, som ryktas till Barcelona.

Summan som sägs vara på tapeten är £8 miljoner, det vill säga ungefär 100 miljoner svenska kronor.

Återstår att se om fler tidningar och reportrar hakar på det här spåret…