Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlagets fjärde nyförvärv
Maya Le Tissier klar för Manchester United

Manchester Uniteds damlag har gjort klart med sommarens fjärde nyförvärv. Det är den unga högerbacken Maya Le Tissier som ansluter till klubben från Brighton & Hove Albion.

Le Tissier har signerat ett treårskontrakt med United. Det spekuleras i en övergångssumma på 50.000 till 60.000 pund, vilket troligen gör henne till damlagets hittills dyraste värvning (rapportering av övergångssummor i damfotbollen är mycket bristfällig).

Det är en en mycket spännande värvning och Le Tissier har rekordet för flest matcher i Women’s Super League som tonåring. Född på kanalön Guernsey fyllde hon 20 år i våras. De två senaste säsongerna har hon spelat 3597 av 3600 tillgängliga minuter i WSL. Förra säsongen blev hon nominerad till priset som årets unga spelare i England. Hon har landslagsmeriter upp till Englands U23. Förra året utnämnde Goal henne till världens sjunde bästa spelare född 2002 eller senare.

Le Tissier spelar primärt som högerback men är även användbar i mittförsvaret. I United får det förmodas att hon primärt kommer att konkurrera med Hannah Blundell och Ona Batlle om en ytterbacksplats, även om det heller inte skadar med adderad bredd i mittförsvaret.

(Vi noterar att Maya Le Tissier inte är släkt med Matt Le Tissier.)

Maya Le Tissier säger:

Det är väldigt speciellt för mig att komma till en klubb som Manchester United. Ambitionen och värdena som klubben har passar mig som person och det är ett väldigt spännande projekt här som jag vill vara en del av.

Den här dagen är en väldigt stor dag för mig och jag kan inte bärga mig att dra på den berömda röda tröjan.

Marc Skinner säger:

Värvningen av Maya till Manchester United är ett fortsatt tecken på den här fotbollsklubbens ambition. Maya är en spelare som vi har studerat en tid, och som förväntat utvecklas hon till en av de bästa unga spelarna i landet.

Vi ser nu fram emot att börja försäsongen och inkludera Maya i vårt lag.