Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag om lagbygget / Lingard till Forest / Martial i värmen

Fredagens nyhetssvep inkluderar ord från Ten Hags presskonferens i Perth inför matchen mot Aston Villa. Han betonade bygget av laget inför premiären i Premier Leauge och erkänner att alla unga inte kan få den speltid de förtjänar. I övrigt tycks både Martial och Fred vara i värmen just nu. 

Ten Hag om lagbygget

Under presskonferensen i Perth fick Erik ten Hag svara på en hel del frågor om hur han ser på lagets status efter de inledande träningsmatcherna. Han betonade att det är svårt att utvärdera så snabbt, men att det går åt rätt håll och att det viktiga är att vara redo med ett lag inför starten i Premier League. Det innebär också att han erkände att vissa unga spelare, såsom Garnacho, inte kan få den speltid de förtjänar de ett lag måste byggas. Men alla kommer att vara involverade framöver.

Det finns fortfarande en del osäkerhet om vilka ungdomar som kommer att finnas kvar och vilka som eventuellt kan lånas ut. Det handlar om balansen i laget enligt Ten Hag. Han betonade också att det är höga krav och att alla kanske inte är redo oavsett potential samt att han behöver se mer av några, som James Garner.

Om det offensiva spelet uttalade Ten hag att det ser bra ut. Det finns vapen där, vi måste förbättra det varje dag och utveckla. Om kommande nyförvärv betonade Ten Hag att det behövs fler spelare in på grund av antalet matcher och för att förstärka laget än mer, men att det också måste vara rätt spelare. Med stor sannolikhet kommer vi få se ytterligare några spelare in. Angående Martínez och Eriksen fick vi veta att de inom kort kommer att ansluta till Carrington.

Om Freds roll som länk mellan försvar och anfall sa Erik ten Hag att det ser bra ut, att Fred kan bli ännu bättre där och att han ger energi och attityd till laget. Om Cristiano Ronaldo sa Ten Hag att det inte fanns något nytt att tillägga mer än att han väntar på att få välkomna honom till laget.

Lingard till Forest

Jesse Lingard har skrivit på för nykomlingen Nottingham Forest och kommer alltså att fortsätta sin karriär i Nottinghamshire i östra England. Han kommer såklart att ha stora möjligheter till mycket spel där och vill även visa upp sig för förbundskapten Gareth Southgate inför VM i Qatar. Jesse Lingard gjorde totalt 35 mål för United på hela 232 spelade matcher.

Kontraktet är på ett år och sägs vara värt minst 115 000 pund i veckan, vilket gör Lingard till den bäst betalde spelaren i Nottingham Forest.

Vi önskar Jesse Lingard lycka till i Forest!

Martial i värmen

Den så många gånger utdömde Anthony Martial verkar vara tillbaka i värmen om man får tro uppgifter som kommer. Erik ten Hag tror mycket på hans potential och att han kommer att bli en viktig kugge i United denna säsong.

Förutom den fina inledningen på säsongen med bra spel och tre mål är Martial just nu den enda rena anfallaren i frånvaro av Ronaldo. Han sägs också ha imponerat på träningar och vi hoppas verkligen att det blir ett Martial-år.

 

Res med oss till Manchester!