Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Martinez första intervju / Eriksen målskytt / Atlético-fansen säger nej till Ronaldo

I dagens nyhetssvep så tar vi upp en del av Lisandro Martinez första intervju som United-spelare. Utöver det så vi en del att rapportera kring gårdagens träningsmatch mot Wrexham, där ett av nyförvärven också nätade. Det och mycket mer hittar ni nedan.

Martinez första intervju

Lisandro Martinez har gjort sin första intervju som United-spelare, och i den pratade han bland annat om varför han valde United över andra klubbar, om Erik ten Hags betydelse i hans val, och om sin idol, Gabriel Heinze. Nedan kommer några utdrag från intervjun.

Det fanns andra klubbar som ville värva dig. Så vad fick dig att välja att komma till United?

”Manchester United  är en av de bästa klubbarna i världen. Alla spelare vill spela här. Möjligheten fanns, så jag tog den och nu är jag verkligen glad över att vara här.”

Denna flytt återförenar dig med Erik ten Hag, förstås. När du skulle bestämma dig för ditt nästa lag, hur viktigt var det för dig att han var här?

”Jag var med honom tre år i Ajax och jag känner till hans spelstil. Med honom förbättrades jag mycket om jag ska vara ärlig. Han är här i Manchester nu, så återigen fanns möjligheten där och han har helt klart varit väldigt viktig för min karriär.”

Hur skulle du beskriva Erik som tränare? Vad sticker ut med honom?

”Ja, väldigt intensivt, helt klart. Bra fotboll. Vinnermentalitet, du vet? Det är det viktigaste, ja.”

Han verkar vara väldigt tydlig med vad han vill och han berättar för sina spelare vad han vill. Hur viktigt är det som spelare?

”Varje spelare måste ha saker och ting klart. Jag tycket att han är väldigt tydlig också så jag tror att du kan lära dig med honom varje dag, och sedan kan du första spelet fullt ut när det kommer till taktik och allt.”

Du sa att han hjälpte dig att förbättra dig. Hur hjälpte han dig att förbättra dig?

”Hur vi till fullo kan förstå situationerna och besluten inne på planen. Han finns där i varje detalj.”

Hela intervjun finns här.

Tillbaka i PL International Cup

Manchester Uniteds U21 kommer att medverka i Premier League International Cup nästa säsong. Man har medverkat i turneringen tidigare, men det var dock ett tag sedan.

Man har lottats in i grupp B, tillsammans med Arsenal, Brighton & Hove Albion, West Ham United, Sparta Prag, Monaco, PSV Eindhoven och Feyenoord. Dock kommer man enbart att spela mot de utländska lagen i gruppspelet, och alla matcher kommer att spelas på Leigh Sports Village.

Man kommer att spela fyra matcher och spelschemat är följande.

26 oktober: Sparta Prag (H) 20:00
10 november: Monaco (H) 20:00
19 december: PSV Eindhoven (H) 20:00
17 januari: Feyenoord (H) 20:00

Eriksen målskytt

Under gårdagen spelade Manchester United en träningsmatch mot Wrexham bakom stängda dörrar. Matchen spelades på Carrington och slutresultatet blev 4-1 till United. På plan fanns båda nyförvärven Lisandro Martinez och Christian Eriksen, där den sistnämnda också gjorde mål. Enligt rapporter så fanns Cristiano Ronaldo, tillsammans med Bruno Fernandes, Marcus Rashford och Harry Maguire bland åskådarna.

Startelvan bestod av en blandning av ungdomar och seniorspelare som behövde speltid, och det ledde till en elva beståendes enligt rapporter av Matej Kovar, Ethan Laird, Raphaël Varane, Lisandro Martinez, Alex Telles, Zidane Iqbal, James Garner, Tahith Chong, Christian Eriksen, Alejandro Garnacho och Hannibal.

När det kommer till målen så finns det en del olika rapporter ute, men enligt MEN så var målskyttarna Eriksen, Telles, Garnacho och Amad.

Atletico-fansen vill inte ha Ronaldo

I samband med ryktena kring Cristiano Ronaldo och en potentiell flytt till Atlético Madrid så har klubbens officiella supportergrupper uttalat sig, och att säga att de är emot värvningen av portugisen skulle vara en underdrift.

I ett uttalande skriver man bland annat att Ronaldo är motsatsen till vad klubben står för och även om hans ankomst skulle garantera en titel så skulle man inte vilja ha honom i klubben.

UEFA ger ståplatser en chans

UEFA har valt att starta ett projekt där man kommer att prova på att ha ståplatser på ett begränsat antal matcher i England, Tyskland och Frankrike. Målet med projektet är att ta reda på om ståplatser kan införas, och användas på ett säkert sätt.

Man kommer att ta in oberoende experter för att analysera användandet av ståplatser på både inhemska och internationella matcher för att sedan ta ett beslut om det är något man kan gå vidare med framöver.

Seger mot Nordirland – igen

Manchester Uniteds U19 tog ytterligare en seger mot Nordirland när man under gårdagen vann med 3-1. Man startade också mycket bättre än förra mötet mellan lagen och i halvlek ledde man med 2-0 efter två mål från Sam Mather.

Nordirland reducerade i andra halvlek men Manni Norkett satte spiken i kistan när han gjorde 3-1.

Premiär på stor arena

Manchester Uniteds damer kommer att inleda säsongen mot Tottenham Hotspur, och man kommer att göra det på herrlagets hemmaarena Tottenham Hotspur Stadium som tar in dryga 62 000 åskådare.