Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tröjnummer bekräftat
Martinez tar över Pogbas nummer

Igår presenterades Lisandro Martinez för Manchester United. Idag har vi fått bekräftat vilket tröjnummer argentinaren kommer bära. 

Lisandro Martinez kommer bära nummer sex på ryggen, vilket innebär att den nye mittbacken tar över Paul Pogbas nummer.

Redan på lördag kan vi få se 24-åringen visa upp sig i sin nya tröja, då United träningsspelar mot Atlético Madrid i Oslo.

Det ska dock sägas att Martinez redan har hunnit spela för sin nya klubb och det under gårdagen. Det handlade emellertid om en träningsmatch bakom lykta dörrar. Även Christian Eriksen deltog i den matchen och gjorde dessutom ett av målen i Uniteds 4-1-seger.

Gällande tröjnumret byter Martinez nu från 21 i Ajax till 6 i United. Kanske borde han haft kvar 21, som för tillfället är ledigt i United, när man nu ska bärga den tjugoförsta titeln…?

Hursomhelst kommer mittbacken framgent spela i ett nummer som tidigare burits av storspelare såsom Gary Pallister, Jaap Stam, Laurent Blanc, och Rio Ferdinand. De två sistnämnda bar dock tröja nummer sex i respektive en säsong. Gemensamt för alla? De spelade mittback.

Den som annars haft numret under längst tid är Wes Brown, som hade det mellan 2003-2011. Därefter tog Jonny Evans över numret, följt av Paul Pogba.