Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Brentford - Manchester United 4-0
Mardrömslik upptakt

Efter den inledande förlusten hemma mot Brighton hade många trott och hoppats på en reaktion från Manchester United. Det blev istället en mardrömslik afton borta mot Brentford på Gtech Community Stadium igår kväll. 

Ingen hade nog vågat hoppas på att Manchester United skulle spela bländade fotboll och spela ut Brentford efter den inledande förlusten mot Brighton i Premier Leauge. Men ingen hade nog heller kunnat ana att Manchester United skulle förlora med 4-0. Efter två inledande pojklagsmisstag kunde laget aldrig riktigt hämta anan utan istället kunde Brentford spela ut och vinna med fyra mål. En mardrömslik afton för Erik ten Hag och hans lag alltså.

Vi är många som undrar hur det ska gå att hämta sig från det här och vad som väntar oss framåt denna säsong. Ingen vågar riktigt analysera det onda läget. Hur illa kan det blir? Kan det bli värre? Richard Arnold zoomades in på läktaren igår och det hade varit intressant att läsa hans tankar. Han såg ensam och övergiven ut.

Manchester United har uppenbarligen, som pekades ut i våra spelarbetyg, behov av psykologisk expertis. Efter en fin försäsong verkar det som att laget är helt paralyserat av ångest och rädsla. De Gea och Eriksens inledande misstag resulterade i en mycket ångestfull afton där ingen riktigt såg ut som en spelare i Premier League. Hur detta ska sluta kan bara högre makter veta men frågan är om någon av oss vågar sätta på tv:n för matchen mot Liverpool i nästa omgång. De kritiska rösterna är förstås många och högljudda, vi väntar oss inget annat. Lösning är kanske inte panikartade värvningar men helt klart är att vårt lag i rött måste skakas om på ett eller annat sätt.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Tuff presskonferens för vår nya manager efter den andra raka förlusten och denna gång med hela 4.0. Erik ten Hag pekade ut individuella misstag och beslut som anledningen till gårdagens förlust snarare än ett taktisk missöde. Det fanns en plan men den kastades i soptunnan. Brentford var uppenbarligen mer hungriga. Det räcker inte att ha en plan om misstag görs på denna nivå.

Christian Eriksen var en av den som fick utstå mycket kritik i denna match men Erik ten Hag var också tydlig med att han vid andra målet inte borde ha fått bollen. ”Vi kan inte vara så naiva att vi alltid försöker spela upp bollen även om vi vill göra det när det går.” Han betonade att alla nu måste fråga sig själva varför de inte går ut med mer hunger,  och erkände att laget är i en väldigt svår situation.

Han betonade också att alla i klubben måste hålla ihop och hitta lösningar framåt. Den uteblivna hungern återkom flera gånger och det är något alla måste analysera enligt Ten Hag. Alla måste ta sitt ansvar inklusive tränarstaben.

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

En välförtjänt sistaplats i tabellen