Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Casemiro är Uniteds prioritet / MUST uttalar sig / Protest planerad

Torsdagens nyhetssvep består främst av transfernyheter, där Real Madrids Casemiro nu är Manchester Uniteds prioritet. Utöver det så har M.U.S.T uttalat sig om rapporterna kring en potentiell försäljning, och så har en protest planerats i samband med matchen mot Liverpool.

Hektisk period väntar på transfermarknaden

Manchester United vill ha in hela fem spelare innan transferfönstret stänger. Det rapporterar The Telegraphs Jason Burt. Enligt Burt så vill Erik ten Hag förstärka sin trupp med en högerback, två mittfältare, en yttermittfältare och en anfallare.

Dortmunds Thomas Meunier och Chelseas Christian Pulisic ska vara två namn av intresse. United ska också ha varit i kontakt med Pierre Emerick-Aubameyangs representanter, men om anfallaren lämnar Barcelona så ser det ut att vara för Chelsea. 

När det kommer till mittfältare så har man fått positiva signaler kring Casemiro där Real Madrid har klargjort att man inte skulle stå i vägen om brasilianaren vill lämna. Efter många lösa rykten har man nu också varit i kontakt med representanter för Lazios Sergej Milinkovic-Savic. Utöver det har man tackat nej till Juventus-mittfältaren Weston McKennie efter att han erbjudits till klubben.

Casemiro är Uniteds prioritet

Under dagen har The Athletics David Ornstein gått ut med att 30-årige Casemiro nu är Uniteds prioritet. Enligt Ornstein så har United skickat personal till Madrid för att inleda diskussioner med den spanska klubben, och även om ingen överenskommelse har nåtts än så ska förhandlingarna gå i rätt riktning.

Bland annat så ska Casemiros professionalism och personlighet vara lockande faktorer för United, och det finns också en tro i klubben att 30-åringen skulle kunna hjälpa sin landslagskollega Fred att nå sin fulla potential.

Mer om Casemiro

Även The Times rapporterar att Manchester United är intresserade av Casemiro och att brasilianaren överväger ett lukrativt kontraktserbjudande från United.

Enligt tidningen så skulle den brasilianske landslagsmittfältaren få en stor löneförhöjning från de £9 miljoner han tjänar nu, samtidigt som han skulle få ett långtidskontrakt.

MUST uttalar sig om en potentiell försäljning

Manchester United Supporters Trust har uttalat sig om rapporterna kring en potentiell försäljning av Manchester United.

Protest planerad

Supportergruppen The 1958 har planerat en protest mot Glazer-familjen i samband med måndagens match mot Liverpool. Bland annat så skriver man att detta är “En match för United-fans att gå samman och visa världen vårt djupa missnöje med detta vidriga ägande. Ett ägande som systematiskt svälter och dödar världens största fotbollsinstitution, för girighet”.

Ronaldo till Sporting vid liv igen?

Enligt The Independents Miguel Delaney så ska Sporting Lissabon ha erbjudit Manchester United att värva Ronaldo på en fri transfer.

Detta skulle alltså innebära att United skulle behöva bryta portugisens kontrakt vilket inte känns speciellt troligt, speciellt då Joel Glazer inte vill att Ronaldo lämnar klubben, främst på grund av kommersiella anledningar.

Inget bud på Felix?

Enligt rapporter från Spanien så ska Manchester United ha lagt ett bud för Atletico Madrids Joao Felix på €130 miljoner. Detta kändes från början som tveksamma rapporter och under gårdagen så gick The Telegraphs Jason Burt ut med att United inte lagt något bud på portugisen.