Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Rätt attityd i fokus / Ancelotti bekräftar Casemiro / Martial i träning

Det kan inte vara lätt att heta Ten Hag och kliva upp på presskonferens en dag som denna efter två inledande svidande förluster som varit allt annat än hedersamma. Dessutom ryktas det om dålig stämning efter bestraffnings-löpningen senast. Och nu väntar Liverpool. Vi sammanfattar det viktigaste från dagens presskonferens och samlar upp lite annat såsom dagens rykten på Silly-fronten. 

Rätt attityd i fokus

Det var väldigt tydligt vad som var i fokus på dagens presskonferens när man lyssnade på Erik ten Hag. Han betonade upprepade gånger att det gäller att ha rätt attityd och att den inte fanns senast mot Brentford, hos någon. Om inte attityden är där så spelar matchplanen ingen roll. Andra uttalanden från Ten Hag idag:

  • Om Casemiro: Jag kan inte säga något om nyförvärv.
  • Om planerade protester: ägarna vill vinna, vi vill förstås ha fansen bakom oss. Kan förstå en del av protesterna, men inte uttala mig så mycket om bakgrunden till alla protester. Vi måste vara tillsammans framåt.
  • Om Ronaldo: vet inte varför ni fokuserar på honom efter lördagen, hela lagets attityd var fel senast inklusive Ronaldos. Han ingår i våra planer framöver, det är vad jag kan säga.
  • Om rivaliteten mellan Liverpool och Manchester United: Jag känner såklart till en hel del om den.
  • Om varför saker går fel: allt börjar hos individen. Det gäller att alla följer riktlinjer, principer och jobbar hårt. Då når vi framgång.
  • Om matchplanen mot Liverpool: alla matcher är olika men planen är densamma för denna match.
  • Om veckan som varit: veckan har varit normal, vi har analyserat matchen, vad som gick fel och vad som gick bra, sedan har du en ny plan utifrån det.
  • Om kritiken som kommer: kritik ska finnas, och en del av den utgör goda råd. En del är inte så relevant och då lägger jag den åt sidan.

Ancelotti bekräftar Casemiro

Som vi tidigare rapporterat rycker Casemiro allt närmare United. Ett uttalande från Ancelotti säger “jag har pratat med honom, han vill ha en ny utmaning så det stämmer att han är på väg bort”. Övergången verkar alltså bli en realitet. Den stundande affären lär väl innebära att sagan De Jong är över, för nu.

Casemiro tränade dock som vanligt med Real Madrid under morgonen idag.

Martial i träning

Erik ten Hag har klargjort att Anthony Martial har tränat och därför finns viss optimism att han spelar i måndagens drabbning med Liverpool. Victor Lindelöf är fortfarande borta. Får vi kanske se Varane starta denna gång?

Silly för dagen

Under gårdagen rapporterades att United åter igen gjorde en kraftansträngning för att knyta till sig Antony från Ajax. Det talas om ett bud på 80 miljoner euro. Idag verkar det gå åt andra hållet igen då Ajax sägs ha nobbat budet.

Det blir alltså sannolikt ingen Antony, särskilt inte som Casemiro tycks bli verklighet. En mer realistisk anfallare ser ut att vara holländaren Cody Gakpo från PSV Eindhoven.

Det kanske har gått lite överstyr på transfermarknaden vad gäller rykten. En mycket stor mängd spelare har förknippats med United dagligen. En som nu nämns är anfallaren Yannick Carrasco från Atletico Madrid. United sägs överväga ett bud på belgaren.

Fernandez skadad

Alvaro Fernandez som börjat bra i Preston har efter skadekänning kallats till Manchester för att se över det hela. Preston följer gängse protokoll men betonar att de hoppas ha Fernandez tillbaka så snart det går. Fernandez själv skulle gärna spela. Han gjorde två assist i Prestons match mot Huddersfield i ligacupens första runda.