Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Antony nära och desperat / Lycklig Casemiro / MUST betonar fansens rätt

Torsdagens nyhetssvep inkluderar fortsatta rykten om Antony som nu tycks rycka allt närmare. Han sägs vara desperat att komma till Manchester. I övrigt en del blandade nyheter om bl.a. landslagsuttagningar, värvningar, och spelscheman.

Antony nära och desperat

Antony sägs rycka allt närmare, vi har från flera trovärdiga källor sett att United ska vara överens med den brasilianske anfallaren. Nu återstår att komma överens med Ajax om övergångssumman.

Flera källor uppger också att Antony själv ska vara desperat att få till övergången och att han endast vill till United.

Laurie Whitwell menar att Ajax har krävt 100 miljoner euro men att samtal sker fortlöpande om summan och detaljer i övergången. Hans representerar är i England.

MUST betonar fansens rätt

Manchester United Supporters’ Trust (MUST) ställer sig kritiska till att flera olika typer av banderoller med kritiska budskap plockades ned under matchen mot Liverpool. Föreningen betonar fansens rätt att uttrycka sig. Manchester United har också uttryck att de inte har förbud mot banderoller så länge de inte innehåller hatiska eller på annat sätt diskriminerande budskap.

Dialog har skett och ursäkter framförts till fans som fått banderoller nedplockade. Det kommer inte att hända igen så länge de är inom ramen för vad som är ok. All personal är påmind om vad som gäller. En tolkningsfråga såklart.

 

Lycklig Casemiro

Casemiro har gjort sin första intervju efter att ha skrivit på för United. Hela intervjun kan ses på den officiella hemsidan. Casemiro tar upp det kärleksfulla välkomnandet, passionen runt United och hur han ser fram emot utmaningen att lyckas även i England. Han säger sig vara ”den lyckligaste mannen på jorden”.

Ingen Trapp men Dúbravka?

The Telegraph och James Ducker rapporterade igår att United har tonat ned sitt intresse för Eintracht Frankfurts målvakt Kevin Trapp. Orsaken sägs vara det uppskattade värdet på 25 miljoner euro. Enligt uppgift ska det vara ungefär samma sak vad gäller den schweiziske landslagsmålvakten Yan Sommer.

Dagsfärska rapporter gör tydligt att Trapp själv väljer att stanna i Frankfurt, något som också framgår av på hans eget instagram-konto där han riktar sig till fansen med orden att ”vi har skrivit historia i Frankfurt”.

En annan målvakt som nämns är Newcastles Martin Dúbravka. Den slovakiske landslagsmannen gjorde 26 matcher för Newcastle förra året. Ett lån kan vara aktuellt.

Frågan är om David de Gea kommer att få någon riktig kombattant under säsongen.

Övrigt

På fredag spelar det nederländska damlandslaget träningsmatch mot Skottland hemma. Jackie Groenen är som väntat med i truppen. Det blir en generalrepetition inför VM-kval på tisdag i nästa vecka då laget tar emot Island hemma. Mötet utgör i själva verket toppmöte i gruppen då Island finns tätt efter Nederländerna i tabellen.

Adriana Leon finns med i Kanadas trupp och kommande matcher mot Australien.

Till Englands U23-trupp och träningsmatch mot Norge återser vi fyra United-spelare, Tara Bourne, Emily Ramsey, Maya Le Tissier och Grace Clinton.

Likaså gäller för representanterna från Wales. Fyra United-spelare är uttagna enligt följande, Middleton-Patel, Hayley Ladd, Carrie Jones, Chloe Williams.

Spelschemat för U18 Premier League cup är satt. Uniteds unga lag återfinns i en grupp tillsammans med Aston Villa, Newcastle och Arsenal. Gruppsegrarna går tillsammans med en bästa tvåa vidare till kvartsfinal.

Howard Webb, den tidigare toppdomaren, är på väg att återvända till Premier League som Chief Refereeing Officer i organisationen PGMOL, en grupp som arbetar för att utveckla standarden på domarna i Premier League, FA och EFL. Under elva år dömde Webb över 300 matcher i Premier League och även finalen i Champions Leauge och VM under 2010.