Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Southampton - Manchester United
Dags för en segersvit igen

Efter en överraskande fin match mot Liverpool så ligger det nära till hands att hoppas på mer, åtminstone en bra insats till. Vi vågar dock inte utgå ifrån att allt nu ska rulla på utan hoppas bara att laget kan hålla uppe den energi och den attityd som visades mot Liverpool i några fler matcher. Det är dags att åter vinna två ligamatcher i rad, senast det hände var i februari. 

Det var delvis en förvånande och intressant elva som började mot Liverpool när både Maguire, Shaw och Ronaldo bänkades. Backlinjen gjorde en strålande insats och undertecknad borde nog satt lite högre betyg på hela backlinjen. Manchester United visade en attityd som i fornstora dagar och Erik Niva kallade första halvlek den bästa på flera år.

Manchester United

Även om vi hör att Ten Hag önskar rotera sina spelare så hoppas jag verkligen att vi får se samma backlinje på lördag som i matchen senast. Det vore förödande om det blir ett osäkert försvar som inleder med nya misstag mot Southampton. Även om laget måste roteras framöver så önskar vi nu få se två riktigt bra insatser i rad. Med detta sagt vet alla såklart att det är en helt annan match mot medelmåttiga (?) Southampton.

Martinez visade varför han är värvad till Manchester då han gjorde en betydligt mer imponerande insats än i tidigare matcher. Självklart måste han få tid på sig att acklimatisera sig till laget och England. Varane började lite knackigt men såg sedan stundtals ut som i forna dagar och Malacia har liknats med en ung Evra. Dalot gjorde också en stabil match även om han pekas ut som den svaga länken i försvaret av de flesta bedömare.

Mittfältet borde också se liknande ut som mot Liverpool. Eriksen är för bra för att inte spela och Fernandez gjorde äntligen en match utan massa ödesdigra idiotpass inåt i plan. Frågan är då vem som kamperar bredvid Eriksen. Är Casemiro redan en startspelare? Enligt Ten Hags presskonferens idag kan det bli så. Jag hoppas det, det finns egentligen inget att vänta på känns det som. Ingen blir dock förvånad om McTominay eller Fred börjar matchen.

Framåt skulle jag personligen vilja ha sett Rashford, Sancho och Martial som alla såg väldigt pigga ut både på försäsongen och i måndags. Nu fick vi tidigare idag veta att Martial inte kommer till spel. Synd. Frågan är då om Ten Hag spelar Elanga igen och om han vågar bänka Ronaldo igen? Vågar gör han nog, men jag tror inte han gör det. Ronaldo up front.

Möjlig startelva.

 

Southampton

Southampton har slutat på den undre halvan av tabellen de senaste fyra åren. På senare tid har laget också omgetts av en del problemrykten. Det har bland annat talats om att Hasenhuttl har tappat omklädningsrummet och att många trodde han skulle få gå inför denna säsong. Flera andra i bakgrunden runt laget har fått lämna skeppet.

Laget har dock börjat säsongen bra och de vann över Leicester senast med 2-1. Ralph Hasenhuttl har en ganska intakt trupp och vi räknar med att flera spelare som vilades i tisdags i ligacupen återkommer i startelvan. Det är ännu oklart på franske Romain Perraud som dock rapporteras vara tillbaka i träning.

Skotten Che Adams hoppade in och gjorde båda målen mot Leicester senast och visar fin form, han har också ryktats bort från klubben men enligt uppgift har Southampton ingen vilja att sälja honom. Han lär starta i denna match framför franske Sékou Mara som spelade senast.

I övrigt finns bekanta namn som Ward-Prowse, Walker-Peters och norske Elyounoussi i den troliga startelvan. Alla vet vi vad James Ward-Prowse kan göra, han är en av de många namn som kopplats till Manchester United i silly-rykten. På de två senaste säsongerna i Premier League har han gjort 18 mål och 12 assist, något som måste betraktas som väldigt bra med tanke på laget han spelar i. På mittfältet får han sannolikt sällskap av 18-årige Roméo Lavia som anslöt från Manchester City under sommaren. Han ses som en mycket lovande talang.

Ett annat nyförvärv är Joe Aribo som anslöt från Glasgow Rangers under juli månad. Hans favoritposition lär vara som tia. Vi vet inte hur Hasenhuttl kommer att formera sitt lag men en möjlig startelva är den nedan där Ward-Prowse tar en lite mer defensiv roll. Summa summarum har Southampton ett intressant lag.

 

 

Historik

Förra årets möten i ligan slutade oavgjort, 1-1 respektive 0-0, men vi alla kommer ihåg den förkrossande vinsten med 9-0 året dessförinnan. Utöver den stora vinsten har det dock varit mycket jämnt mellan lagen sedan 2017 i ligan. På nio matcher har sex slutat oavgjort och tre har slutat med uddamålsvinster för United. I uddamålsvinsten 2020 vände United 0-2 till seger 3-2 mycket tack vare Edinson Cavanis båda mål.

Visste ni att…

  • Southampton har inte vunnit över Manchester United sedan 2016.
  • Säsongen 2000 vann United mot the Saints med 5-0, där Sheringham gjorde hattrick, och säsongen efter lyckades van Nistelrooy göra tre mål i en vinstmatch med 6-0 (varav Ole Gunnar Solskjaer gjorde ett).
  • Virgil van Dijk lämnade Southampton för Liverpool 2018 för en övergångssumma på 75 miljoner pund