Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Dubravka sist in och Garner ut? / En bra grund nu / Martial ännu skadad – Lindelöf med

Onsdagens nyhetssvep inkluderar det senaste från Erik ten Hags presskonferens under eftermiddagen idag. I morgon väntar Leicester och Ten Hag kommenterade det hårda motstånd som väntar. Därutöver inkluderar vi en del nya transferrykten så här på fönstrets näst sista dag. Det som tycks vara aktuellt är Dubravka in och Garner ut.  

Dubravka sist in och Garner ut?

Transferfönstret stänger i morgon torsdag och mycket talar för att United kommer att göra klart med en målvakt som sista spelare in. Martin Dubravka från Newcastle rapporteras vara nära. Ten Hag gav inga hundraprocentiga besked på dagens presskonferens men det lät som att Dubravka kommer att ansluta som sista spelare in.  Däremot kan vi få se några gå ut, åtminstone på lån. James Garner rapporteras vara nära Everton men även Leicester och Southampton har visat intresse.

Everton sägs vara närmaste och affären kan bli värd ungefär 15 miljoner pund.

Men tanke på Ten Hags kommenterar om fönstret idag lär det nog inte bli någon ny högerback. Det har dock ryktats om en förstärkning då både Dalot och Wan-Bissaka pekas ut som svaga länkar. Enligt vissa uppgifter skulle Barcelonas Sergino Dest kunna vara aktuell för United som lån med option på att köpa. Dest spelade en säsong under Ten Hag i Ajax innan han gick till Barcelona. Men det hela lär bygga på att Wan-Bissaka säljs eller utgår på lån. Av dagens presskonferens att döma så blir det inte så.

Pappersarbete återstår

Erik ten Hag betonade på dagens presskonferens att Antony är på väg till United men att pappersarbete återstår så vi väntar på den slutgiltiga bekräftelsen. Han kommenterade också vikten av fler anfallare när det är upp till tre matcher i veckan. “Vi behöver inte bara kvalitet utan också kvantitet” sa Ten Hag.

Leicester har identitet

Ten Hag pekade ut det svåra i morgondagens motstånd, “de har en riktigt bra identitet, de spelar verkligen fotboll så vi måste vara väldigt bra för att få med oss ett resultat där. Han sa vidare att han sett ett par matcher med Leicester och att vi vet från förra säsongen hur bra de är och det kan vi se även nu.”

En bra grund nu

På presskonferensen idag uttryckte också Erik ten Hag att det finns en bra grund att stå på efter vinsterna mot Liverpool och Southampton men att denna grund måste utgöra miniumnivå. Det gäller att hålla i den goda trenden och behålla en vinnarmentalitet.

Martial ännu skadad – Lindelöf med

Det framgick idag att Martial fortfarande saknas men att Victor Lindelöf tränar med laget.

 

Ekonomiska restriktioner kan vänta

The Times tar tar upp att Uefas nya regel för vad spelartrupper får kosta, som träder i kraft nästa år, kan ligga till grund för förändringar även i Premier League. Det hela handlar om ett procenttak för vad klubbar kan spendera under ett år på löner, värvningar och agentkostnader. Uefa kommer inrätta ett tak på 70% men Premier League kan få en högre siffra än så. Dock lär det tillåtet att spendera mer om man utnyttjar pengar från försäljning. Regeln tros bli verklighet när klubbarna kommit överens.

 

Ung talang förlänger kontrakt

Unge talangen Amir Ibragimov från Uniteds akademi har signerat ett nytt kontrakt med United. Han var i fokus för många klubbars intresse under sommaren och ses som en mycket lovande anfallare. Den tyskfödde 15-åringen kommer att stanna minst två år till under den så kallade “scholarship period”.

Amad kan gå till Sunderland

Många rykten om Amad har förekommit under transferfönstret. Det senaste vi hört är att Sunderland samtalar med United om vår 20-årige ytter. Sunderlands spelstil under tränaren Tony Mowbray  sägs vara passande för Amad och United vill såklart att talangen får speltid. Det lär dock bli dåligt med det i United nu när även Antony är klar.

Ten Hag sätter avtryck

Erik ten Hag sätter tidiga avtryck i Manchester United i hela organisationen och även mot journalistkåren. U21-coachen Travis Binnion talar ut om Ten Hags förtjänster och hur han låter ett antal unga spelare delta regelbundet i seniorlaget, Binnion säger bland annat följande om Ten Hags agenda att regelbundet ta med Zidande Iqbal och Alejandro Garnacho i seniorlaget, “Bossen har en historia av att sätta in spelare så länge de är tillräckligt bra och det har även den här fotbollsklubben”, läs mer här.

Övrigt

En liten justering har gjorts vad gäller Uniteds bortamatch mot Chelsea i Oktober. Den kommer att spelas lördag den 22 oktober istället för söndag.

Den förste tränaren att få gå i årets Premier League-säsong är Bournemouths tränare Scott Parker. Laget har haft det svårt inledningsvis och ligger under nedflyttningsstrecket med 3 inspelade poäng. Ingen jätteöverraskning ändå att laget behöver tid i Premier League men tränaren Parker får alltså gå redan nu av en eller annan anledning. Gary O Neill tar över ansvaret temporärt.

James Ducker summerar en del som vi tagit upp ovan angående transferfönstrets sista dagar.