Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Femte nyförvärvet bekräftat
Antony är nu officiellt en Manchester United-spelare

Formaliteterna är nu avklarade och Antony kan äntligen titulera sig en Manchester United-spelare. Den brasilianska yttern ansluter till United från Ajax.

Antony, som är 22 år gammal, har signerat ett femårskontrakt med option på ett år till. Övergångssumman blev 81,3 miljoner pund, med ytterligare 4,27 miljoner i klausuler (officiellt bekräftat av Ajax).

Förutom Ajax har Antony tidigare även representerat São Paulo FC.

Antony säger:

Det här är en otrolig stund i min karriär, att gå till en av de mest ikoniska klubbarna i världen. Jag känner tacksamhet till alla som har trott på mig, framför allt min familj, och alla mina tränare och lagkamrater, för jag skulle inte ha kommit hit utan dem.

Att spela under Erik ten Hag i Ajax var perfekt för mig och min utveckling. Hans stil av fotboll och coaching tar fram det bästa ur mig, och jag är uppspelt över hans planer och ambitioner i Manchester.

Min tid i Ajax var fantastisk och jag kommer alltid att vara tacksam för att de trodde på mig, men nu är jag redo för nästa utmaning och jag kan inte bärga mig för att träffa mina nya lagkamrater och göra min del för att hjälpa Manchester United till framgång.

Tränaren och adepten återförenas i Manchester United.

John Murtough (fotbollschef) säger:

Antony är en av de mest spännande unga talangerna i europeisk fotboll och har exakt den rätta profilen för det dynamiska och anfallande lag som Erik bygger.

Vi har framför allt blivit imponerade av hans vilja att komma till Manchester United, och vara en del av det långsiktiga projektet att ta klubben tillbaka till de prestationsnivåer vi alla förväntar oss.

Välkommen till Manchester United, Antony!