Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester City - Manchester United 0-1
När han spelade som bäst spelade också United som bäst

Besöket på Filbert Way blev lyckosamt för Manchester United ikväll. Tredje raka segern inkasserades och nu börjar man dessutom klättra mot toppen i tabellen. Det är just nu ganska intressant, ibland till och med småtrevligt, att titta på United, något det sannerligen inte var för ett par månader sedan.  

En av frågorna man kunde ställa sig inför kvällens match var om United skulle nu skulle fortsätta bygga på det lilla momentum man skaffat sig efter segrar mot både Liverpool och Southampton.

Det började lite trevande och avvaktande men efter att United kombinerat sig fram längs högerkanten, där bollen till slut hamnade hos Sancho, som kunde glida förbi Ward och lägga in bollen i öppne kasse, ändrades allt. Det fanns då bara ett lag på banan.

Nu har vi visserligen inte mycket att jämföra med men enligt undertecknad var de 20 minuterna fram till paus de bästa så här långt under säsongsinledningen. Mycket kan vi tacka en dansk för.

Nu spoilar jag lite grann men för den som såg matchen var det ganska tydligt att Eriksen var kuggen i United idag. När spelet gick via mittfältarens fötter såg plötsligt hela United bra ut.

Andra halvlek blev lite av en kamp men inte på så sätt att det kändes farligt, eller att hemmalaget hade oss i ett grepp vi inte kunde ta oss ur. Några småchanser och en farlig frispark, men annars lugnt på det stora hela. Där ska givetvis backlinjen ha cred, men kanske allra mest Varane, som inte gav Vardy en millimeter.

Det börjar alltså se bättre ut nu. Det svänger snabbt i början, och det gäller att hänga med. För en dryg vecka sedan spelade vi bottenmöte mot Liverpool. Nu väntar toppmöte mot Arsenal. Härligt ju!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

En relativt lugn kväll på jobbet, förutom när han fick sträcka ut på Maddisons frispark.

Diogo Dalot: 7

Varnad. Firade som om 21:an hade bärgats när han vann en inspark. Löjligt? Kanske, men också ganska uppfriskande att se den passionen. Passion var nämligen något som inte existerade i detta lag för ett par månader sedan. Portugisens insats då? Förmodligen en av hans bättre i Unitedkarriären.

Lisandro Martinez: 7

Varnad. Han må vara kort i rocken men ingen flyttar på Martinez just nu. Hans inställning och aggressivitet i all ära, men det är argentinarens passningsspel som sticker ut för mig.

Raphaël Varane: 8

Raderade Vardy ur matchen med sin förmåga att läsa spelet och hela tiden placera sig rätt. Må han inte gå sönder snart, för då har backlinjen problem.

Raphaël Varane visade ikväll den klass vi kan förvänta oss av honom. 

Tyrell Malacia: 6

Varnad. Fortsatt mycket att slipa på men jag gillar mentaliteten han visar. Energisk och alltid på språng.

Scott McTominay: 7

Givetvis borde Casemiro startat före skotten, men med facit i hand ska det erkännas att det inte var ett dumt beslut av Ten Hag att starta McTominay. Spelade efter sin förmåga, dvs enkelt och fysiskt. Idag funkade det. Får minus för onödiga frisparkar som han emellanåt drar på sig.

Christian Eriksen: 8

Se vad en så begåvad och behärskad fotbollsspelare kan bidra med på ett mittfältet. Dansken kan ta i princip vilken roll som helst på mitten och utföra ett gott arbete. När Eriksen spelade som bäst idag spelade också United som bäst.

Bruno Fernandes: 6

Blandade och gav, i vanlig ordning. För två år sedan var Fernandes navet i hela United. Nu känns han som en av de mest marginaliserade spelarna i hela United. Gör ändå nytta med sin energi, när den kanaliseras på rätt sätt.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 68. 1 mål. Höll sig påpassligt framme när det vankades målchans och gjorde inget misstag. Helt okej i spelet men fick inte särskilt mycket uträttat.

Anthony Elanga: 5,5

Utbytt 59. Springa kan han samt underkasta sig sin manager och medspelare, men uträttade inget konstruktivt i offensiv väg. Idag var Elanga rentav svag. Värvningen av Antony blir allt enklare att förstå.

Marcus Rashford: 6

1 assist. Med Rashfords mått mätt nuförtiden så var det en godkänd insats. Såg bättre ut utanför straffområdet snarare än i. Fin assist till Sanchos mål och kunde med lite tur håvat in ytterligare någon assistpoäng.

Casemiro: 5,5

Inbytt 59’. Inte på något sätt dålig men brassens byte gjorde ingen dramatisk skillnad för Uniteds spel. Visade glimtar men behöver mer tid, förslagsvis en start och 90 minuter.

Cristiano Ronaldo: 5,5

Inbytt 68’. Anfallsspelet blev tydligare med Ronaldos byte men samtidigt minskade presslöpningarna där framme. Gjorde inget större väsen av sig. Definitivt inget som förtjänade en startplats framöver.

Erik ten Hag: 7

Satte ut en relativt väntad elva och den gjorde också jobbet. Andra raka 1-0-segern och nu upp på en femteplats ”med häng”. Tog det lugnt med bytena, vilket uppskattades hos mig.