Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Q&A med Antony / Ten Hag nöjd med transferfönstret / Garner påväg bort

Dagens nyhetssvep innehåller bland annat Antonys första intervju som United-spelare. Vidare så har vi såklart en del transfernyheter att rapportera om såhär på Deadline Day. Utöver det så kan vi rapportera att Anthony Martial kommer att missa minst veckans matcher samtidigt som Victor Lindelöf är tillbaka i träning.

Q&A med Antony

Manchester Uniteds senaste nyförvärv Antony har gjort sin första intervju som United-spelare. I den pratade han bland annat om sin relation med Erik ten Hag, de andra brasilianarna i truppen och Lisandro Martinez. Men först så fick han såklart frågan om hur det känns att kunna kalla sig själv en United-spelare.

“För det första är jag verkligen glad över att vara här i Manchester United. Det är min dröm som går i uppfyllelse. Jag är verkligen tacksam för det stöd och förtroende som alla här visar mig. Jag vill göra historia här, jag hoppas kunna uppnå stora saker med klubben. Jag är glad och hedrad över att titta på mitt bröst och se att jag bär märket för denna enorma klubb.”

Sedan pratade han lite om sin relation med Erik ten Hag.

”När jag kom (till Ajax) började jag bosätta mig och lära känna folk. Erik lärde känna mig och vet hur jag är. Han vet hur mitt dagliga arbete är, hur jag tränar, hur jag ger 100 procent på matcher och detta förtroende växte och utvecklades. Hans förtroende för mig växte när han lärde känna mig bättre och jag är verkligen glad och tacksam över att se hans förtroende i mitt spel från min tid i Ajax. Han visste vilken typ av person jag var, min arbetsmoral. Jag är verkligen tacksam och Erik har all min respekt och tillgivenhet och det kommer att vara ett privilegium och en ära att få jobba med honom igen.”

När det kommer till de andra brasilianarna i truppen hade Antony följande att säga.

”För det första är jag väldigt glad över att träffa brasilianarna här. Jag är verkligen glad över att återförenas med dem igen från landslaget, nu är vi här tillsammans. Jag hoppas kunna lära mig mycket av dem. Fred har pratat med mig om klubben, jag hoppas kunna skriva historia med dem här i Manchester United och växa och utvecklas tillsammans med mina två brasilianare.”

Sedan pratade han lite om en annan sydamerikan, Lisandro Martinez.

“Vi tillbringade två år tillsammans i Ajax. Vi utvecklade en riktigt stark vänskap. Jag har mycket respekt för honom och hans familj som jag också lärt känna. Jag är glad att vi är tillbaka tillsammans igen för att skapa historia. Han skickade ett meddelande till mig idag och igår. Han är en fantastisk vän som jag har fått i fotboll. Nu är vi tillsammans igen och vi har pratat om att uppnå fantastiska saker tillsammans här.”

Resten av intervjun finns att läsa här.

Presskonferens del 2

Den andra delen av gårdagens presskonferens bestod främst av frågor kring transferfönstret, och Erik ten Hag berättade att han är nöjd med de spelarna som kommit in.

“Jag tycker att vi har stärkt truppen, men som tränare vill du alltid ha mer. Det jag kräver av mina spelare måste jag visa själv också. Du vill alltid maximera. Men vid en viss tidpunkt måste man också vara nöjd med det som finns och det handlar också då om utveckling. Utveckling av teamet, utveckling av individerna för att få detta team starkare, för att få laget mer konsekvens. Att tillföra mer kvalitet och det är vad vi måste jobba för nu, både jag, tillsammans med mina tränare och naturligtvis samhörigheten med laget.”

Ten Hag fick såklart frågor om Cristiano Ronaldo och hans situation. Där sade han att han och Ronaldo haft ett flertal konversationer och att de är på samma sida, samt att portugisen inte skulle vara här om han inte velat det. Han pratade också om Ronaldos roll i laget och huruvida han passar in i vad Ten Hag vill göra, och enligt holländaren då kommer han att göra det.

”Det är spelsättet som ställer kraven. Du kan se på träningen att det är tydligt att han har förmågan. Så han kommer att passa in eftersom han är – jag behöver inte förklara – en fantastisk spelare. Han har fantastiska förmågor, så han kommer att passa i alla system eller i alla stilar.”

Hela presskonferensen finns här.

Martial borta minst denna veckan

Anthony Martial kommer att vara borta minst denna vecka enligt Erik ten Hag. Fransmannen drog på sig en skada i samband med vinsten mot Liverpool vilket gjorde att han missade matchen mot Southampton.

Nu kommer han alltså också att missa dagens match, helgens match mot Arsenal. Även Europa League-matchen mot Sheriff Tiraspol är i fara då Ten Hag sade att han tror att det kan dröja ytterligare innan Martial är tillbaka.

“You are a fucking nobody”

Vi har fått lite detaljer kring Lisandro Martinez flytt till United från Mike Verweij, och vi kan konstatera att Martinez var desperat för en flytt. Enligt Verweij så hade argentinaren gått till attack mot Ajax “technical Director” Gerry Hamstra när han inte ville att Martinez skulle lämna.

Enligt Verweij så sa 24-åringen att Hamstra var en “fucking nobody”, och att han bara var i klubben för att Marc Overmars lämnade. Några dagar senare var affären mellan United och Ajax klar.

Martinez utsedd till månadens spelare

Martinez tid i United har överlag varit bra. Det började lite trevande men argentinaren har varit fantastisk i de två senaste matcherna. Därför är det inte någon överraskning att 24-åringen blivit utsedd till månadens spelare i klubben.

Dubravka nära

Manchester United är nära att fullborda värvningen av Martin Dubravka. Det rapporterar Laurie Whitwell. Den slovakiske landsmannen kommer att ansluta på lån med en obligation att köpa för £6 miljoner om han spelar ett visst antal matcher.

Dock skriver Whitwell att Dubravka skulle behöva spela en stor del av ligamatcherna för att den klausulen ska mötas.

Garner påväg bort

Utöver det så närmar sig också James Garner en flytt till Everton. Övergångssumman ska ligga på £9 miljoner, men kan nå upp till £15,5 miljoner om vissa kriterier möts.

United kommer att också ha en vidareförsäljningsklausul men inte någon återköpsklausul som rapporterats tidigare.

Lindelöf tillbaka i träning

Victor Lindelöf är tillbaka i träning efter en relativ lång frånvaro. Svensken har missat alla lagets matcher, men nu ser det alltså ut som att han närmar sig en retur. Det är fortfarande oklart om Lindelöf är redo för spel ikväll.

Ingen dom i Giggs-fallet.

Juryn i Ryan Giggs-fallet har efter 23 timmar misslyckats med att komma till ett beslut och har nu släppts. Detta innebär nu att en ny rättegång kan komma att ske om den brittiska åklagarmyndigheten ansöker om det. En sådan rättegång skulle isåfall hållas i juni nästa år.

Res med oss till Manchester!