Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag ger svävande svar gällande Antony / Wellens lånas ut / Damnytt

Fredagens nyhetssvep behandlar först och främst vad Erik ten Hag sagt inför matchen mot Arsenal på söndag och gav bland annat svar på hur status för Antony är. Vidare noteras att reservlagsspelaren Charlie Wellens lånas ut.

Det blir även lite damnyheter, där det är mestadels landslagfokus.

Ten Hags presskonferens

Om spelet

Ten Hag menar att man börjar se en struktur och att man fortsatt håller på och bygger för att utvecklas. Jobbar på träningsplanen och med videoanalys för att hela tiden bli bättre.

Han svarar även att ett utvecklingsområde är att hitta linjer i spelet och fatta rätt beslut, med och utan boll. Har en bra grund.

Om försvarsspelet

Hela laget försvara och det gör det enklare för baklinjen. Men det är ett samarbete. Då blir det också svårare för motståndarna att skapa lägen.

Om skadeläge

Shaw, Wan-Bissaka är svårt att säga något om än, men Martial kommer i alla fall vara borta.

Om Antony

Idag gjorde han sin första träning (läs igår) individuellt. Imorgon (läs idag) med laget och även på lördag. Återstår att se.

Om Casemiro

Det är möjligt att han kommer spela. Jag har sett Arsenal och det är en tuff motståndare. De har börjat bra och man kan se att det finns en bra laganda där. Ett bra test som jag ser fram emot.

Video

Wellens lånas ut

Reservlagsspelaren Charlie Wellens kommer spendera fram till och med januari på lån i Oldham Athletic, bekräftar United på sin hemsida.

19-åringen spelar till vardags som högerback i reservlaget och har gjort 71 matcher för United. På dessa matcher har han ett ganska imponerande poängfacit, nämligen tio mål och elva framspelningar.

Vi önskar Charlie Wellens lycka till på sitt låneäventyr i Oldham!

Damnytt

Matcher

Två av matcherna i oktober, mot Brighton hemma och Everton borta, kommer sändas på teve, meddelar United via sitt Twitterkonto.

Tounkara landslagskapten

Damlagets franska nyförvärv Aïssatou Tounkara spelar i detta nu VM-kvalmatch med sin nation och mittbacken har även kaptensbindeln. Frankrike tar emot Estland borta och leder i skrivande stund med 2-0.

Young Lionesses vann

Emily Ramsey, Grace Clinton, och Maya Le Tissier (kapten) spelade från start när Englands U21-landslag vann mot Norges dito.

Tara Bourne fanns på bänken.