Ethan Laird fortsätter att leverera

Manchester Uniteds bäste högerback spelar inte för Manchester United. Ethan Laird fortsätter att leverera som utlånad och frågan är väl egentligen vad mer som ska krävas för att 21-åringen ska få chansen i röd tröja.

Lånekollen är tillbaka. Elizabeth II:s död ställde in all fotboll på de brittiska öarna i helgen varför vi har färre prestationer att rapportera in.

Ethan Laird, Queens Park Rangers

Vi har diskuterat den förr, Manchester Uniteds lånestrategi. I höst skickade man iväg Ethan Larid till Queens Park Rangers på ett säsongslångt lån samtidigt som Diogo Dalot lirar högerback med Aaron Wan-Bissaka som en icke önskvärd backup. Visst, vi kan tala om att Ethan Laird inte har den erfarenhet som krävs för att ta en högerbacksplats i Manchester United och att han behöver regelbunden speltid. Å andra sidan kan vi också fråga oss varför Wan-Bissaka är kvar om han inte är en spelare för Erik ten Haag och om inte Laird kunde ha fått speltid åtminstone i cuperna.

Laird visade redan förra säsongen, då utlånad till Swansea och Bournemouth, att han pallar seniorfotboll. Det visar han i Queens Park Rangers också. Laird har spelat 90 minuter i fem raka matcher och står noterad för ett mål och en assist. Det är bra nog för en tröja hos Manchester United säsongen 2022/23.

Övriga spelare

Dean Henderson, Nottingham Forest

Fortsätter vakta målet för Nottingham som nu förlorat tre raka matcher. Känslan är att nykomlingens stora spelaromsättning tar ut sin rätt.

Alex Telles, Sevilla

Fick se 3-0-förlusten mot Barcelona från bänken. Hoppade in i paus i 3-2-segern mot Espanyol. Däremellan fick Telles 57 minuter när Sevilla föll med 4-0 mot Manchester City i Champions League. Brassen går en brokig säsong till mötes.

Álvaro Fernández, Preston North End

Tillbaka efter skada. Fick 24 respektive 29 minuter mot Coventry och Birmingham i ligaspelet.

Dermot Mee, Altrincham

Fick chansen mot Solihull Moors förra helgen. Fick kröka rygg fem gånger.

Eric Bailly, Marseille

Såg 2-0-segern mot Auxerre från bänken. Hoppade in paus i 2-1-segern mot Lille i helgen. Marseille har fyra raka segrar sedan Baillys ankomst och delar ligaledningen med PSG. Mot Tottenham, i Champions League, blev det däremot en tung 2-0-förlust. Bailly spelade 90 minuter och drog på sig ett gult kort.

Hannibal Mejbri, Birmingham City

Fick dryga halvtimmen i sin debut mot Norwich. Följde upp det med ett inhopp i slutminuterna mot Preston. Får förhoppningsvis den speltid han behöver på sikt.

Will Fish, Hibernian

Fick se 1-0-segern mot Kilmarnock från bänken. Behöver speltid, men det återstår att se om skotska ligan är det korrekta valet.

Ethan Galbraith, Salford City

Fick debutera mot Crawley med ett 13 minuter långt inhopp. Blev varnad på stopptid. Gör förhoppningsvis en bättre sejour än tidigare Unitedlån i Salford.

Charlie Wellens, Oldham Athletic

Fick dryga timmen som högerback när Oldham föll med 2-0 mot serieledarna Chesterfield.

Matej Kovar, Sparta Prag

Blev i fredags klar för Sparta Prag där han kommer att spendera hela säsongen.

Utlånade damspelare

Det blev, efter drottningens död i torsdags, ingen fotboll på de brittiska öarna i helgen. Istället rapporterar vi mestadels om landslagsuppdrag för de utlånade damerna.

Ivana Fuso, Bayer Leverkusen

Den tyska damligan sparkar igång i helgen som kommer. Bayer Leverkusen möter Duisburg i premiären. Fosu fick 45 minuter i cupen mot TSV Jahn Calden (seger 4-1) i helgen.

Carrie Jones, Leicester City

Spelade 90 minuter både mot Grekland (seger 1-0) och Slovenien (0-0) då Wales avslutade VM-kvalet. Wales slutade tvåa i gruppen och kvalar vidare mot Bosnien-Herzegovina i oktober.