Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Polisen förklarar uppskjutna matcher / Kovar uttagen / Hur är det med Rashford?

Det är fortfarande ganska stilla runt fotbollen i England och Manchester United just nu. Drottningens bortgång påverkar mycket i en redan pressad tid vad gäller schema och årets VM som stundar. I dagens nyhetssvep inkluderar vi inlägg från polisen om de uppskjutna matcherna och därtill några få ytterligare uppdateringar. Vi har i alla fall Europa League att se fram emot på torsdag. 

Polisen förklarar uppskjutna matcher

Flera högriskmatcher i Premier Leauge och Europa League med spel i England är uppskjutna under veckan. Det gäller bland annat helgens match mellan Manchester United och Leeds men också söndagens möte mellan Chelsea och Liverpool. Också Arsenals möte med PSV i Europa League på torsdag kväll är uppskjutet. Polisen förklarar att de inte har resurser eftersom de har för mycket att göra bland, främst i London inför drottningens begravning. Det är även lokala tillställningar i relation till begravningen som drar resurser.

Angående inställande av matchen mellan United och Leeds så beror det på att flera poliser har kallats till London. Ett uttalande från Manchester United lyder:

Klubben upprepar att säkerheten och tryggheten för våra fans står i första rummet och efter att ha övervägt alla möjligheter står vi bakom beslutet att skjuta upp, som är taget ihop med aktuella myndigheter.

Den pensionerade polischefen Owen West säger till The Athletic:

Det är många poliser i England och Wales som antingen är i London eller som är kallade dit för att ge support till the Met (MetropolianPolice, London).

https://twitter.com/lauriewhitwell/status/1569597433012953089?s=21

Kovar uttagen

Uniteds unge målvakt Matěj Kovář,  är uttagen i den tjeckiska U21-truppen. Det handlar om play-off möte inför EM mot Island. Kovář har funnits med i ungdomslandslaget genom åren och också gjort inhopp i seniortruppen under 2021.

 

Hur är det med Rashford?

Marcus Rashford, som kanske varit Uniteds hetaste spelare den senaste tiden, har inte synts till på bilder i uppladdningen inför mötet med F.C Sheriff på torsdag. Det kan vara en tillfällighet eller så kan det vara något annat vi inte vet om, såsom en känning av något slag. Vi lär få en uppdatering under morgondagen. United saknar sedan tidigare Martial vilket späder på anfallsproblemen. Även Donny van de Beek och Facundo Pellistri saknas. Luke Shaw har dock synts till på träning och kan vara aktuella för spel.

Motståndarna i Sheriff har spelat bra och vunnit sina senaste matcher med 3-0 respektive 2-0. Det blir ingen enkel trepoängare borta i Moldavien.