Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Sheriff Tiraspol - Manchester United
En match som ska, och bör vinnas

Det var ungefär en vecka sedan Manchester United spelade sin senaste match. Då blev det förlust mot Real Sociedad. Nu går man in i gruppspelsmatch nummer två i Europa League, och denna gång består motståndet av Sheriff Tiraspol.

Manchester United

Som nämnt ovan så har det gått ungefär en vecka sedan Manchester United senaste spelade en fotbollsmatch, och det kommer att dröja drygt två veckor till innan man spelar nästa. Därför är detta en möjlighet för Erik ten Hag att ställa upp med ett starkt lag, utan att behöva ha ytterligare matcher i åtanke.

Dock ser det ut som att man får klara sig utan Anthony Martial även imorgon då fransmannen inte fanns med på dagens träning och därmed är han med stor sannolikhet fortfarande inte redo för spel. Inte heller Donny van de Beek, Marcus Rashford eller Aaron Wan-Bissaka sågs till och kommer också med stor sannolikhet missa matchen. Luke Shaw var dock tillbaka i träning under gårdagen och bör ha en chans att få starta imorgon.

Ten Hag har många alternativ att välja på, på flera positioner. Men med tanke på hur mycket vila man haft att innan och hur mycket man kommer att ha efter morgondagens match så ser jag ingen anledning till att inte ställa upp med den starkaste möjliga elvan.

Med tanke på att Martin Dubravka inte fick starta mot Real Sociedad så tror jag inte heller att han får spela imorgon, och kanske är tanken att han får sin speltid i Ligacupen, eventuellt FA-Cupen. Därför blir det David de Gea i mål imorgon, även om det skulle vara intressant att se Dubravka spela, främst för att se om han faktiskt kan bidra med saker som spanjoren inte kan.

Jag hoppas att Ten Hag ställer upp med sin starkaste backlinje, vilket skulle innebära Diogo Dalot, Raphaël Varane, Lisandro Martinez och Tyrell Malacia. Samtidigt tror jag dock att det finns en chans att Shaw får starta över Malacia då han är i starkt behov av speltid.

Får Casemiro och Ronaldo fortsatt förtroende imorgon?

På mittfältet hoppas jag att Casemiro får starta tillsammans med Christian Eriksen och Bruno Fernandes eftersom att brasilianaren behöver få spela in sig med sina nya lagkamrater, och en match som denna känns som ett bra tillfälle att göra just det med tanke på att just de tre bör forma mittfältet i ligan framöver. Dock skulle jag inte bli förvånad om Eriksen får vila med tanke på att han spelat väldigt mycket på sistone.

Om Donny van de Beek hade varit frisk så hade också ett mittfält med honom, Casemiro och Eriksen varit intressant, men det verkar inte som att holländaren är redo för spel.

Framåt så tror jag på en trio beståendes utav Antony, Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo då det känns som den bästa fronttrean man kan bilda nu när Rashford verkar vara otillgänglig.

Möjlig startelva:

 

Sheriff Tiraspol

Sheriff Tiraspol van sinn första gruppspelsmatch mot Omonia Nicosia med 3-0 och toppar därmed grupp E efter en omgång. Nu blir dock motståndet lite tuffare, men det är inget nytt för Sheriff som skrällde mot Real Madrid i förra säsongens Champions League-gruppspel.

Jag förväntar mig att Sheriff kommer att ställa upp med en liknande startelva som i den första gruppspelsmatchen. Det betyder att Maksym Koval kommer att stå i mål, och framför sig kommer han att ha Armel Zohouri, Kiki Gabi, Stjepan Radeljic och Patrick Kpozo. 

Vidare till mittfältet så tror jag att en av målskyttarna mot Omonia, Diop Mouhame Sen kommer att starta, och det gör han tillsammans med Moussa Kyabo och Cedric Badolo. 

Framåt kommer de andra målskyttarna Rasheed Ibrahim Akanbi och Iyayi Believe Atiemwen spela tillsammans med Abou Ouattara.

Möjlig startelva:

Historik

Detta kommer faktiskt att bli det första mötet någonsin mellan Manchester United och Sheriff.

Visste ni att…

 • Sheriffs matchtrupp mot Omonia hade en snittålder på enbart 24,7 år.
 • Morgondagens match kommer inte att spelas på Sheriffs hemmaarena. Istället kommer matchen spelas i Moldaviens huvudstad Chisinau.

Matchinformation

Sheriff Tiraspol
Manchester United
Turnering: Uefa Europa League, Sheriff Tiraspol
Tid: Torsdagen den 15 september 2022, 18.45
Plats: Stadionul Zimbru, Chișinău
Domare: Pawel Raczkowski (Polen)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martial (hälsena, mitten september)
 • Pellistri (fot, september)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Van de Beek (skadad, liten chans)
 • Rashford (oklar status, liten chans)
FORM
F13/8BrentfordBPL0-4
V22/8LiverpoolHPL2-1
V27/8SouthamptonBPL1-0
V1/9LeicesterBPL1-0
V4/9ArsenalHPL3-1
F8/9SociedadHEL0-1

Sheriff Tiraspol

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Celeadnic (covid)
FORM
V21/8BaltiBligan3-0
O25/8PyunikHEL0-0VS
V29/8PetrocubHligan1-1
V3/9Dacia-B.Bligan2-0
F8/9Omonia N.BEL3-0
V11/9MilsamiHligan2-0

United mot Sheriff

Inga tidigare möten.