Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
En presskonferens som ingen ville vara på / Franskt intresse för Groenen / PL-truppen spikad

Manchester United ska imorgon ta sig an Sheriff Tiraspol borta i Moldavien och Erik ten Hag  har under kvällen hållit presskonferens inför Europa League-mötet. Vid sidan om sig hade managern David De Gea. Utöver det nås vi av nyheten att damlagets mittfältare Jackie Groenen kan vara på väg bort från United.

Idag bekräftades även vilka 25 spelare som ingår i Uniteds Premier League-trupp.

Ten Hags presskonferens

Tillsammans med De Gea höll Ten Hag den kanske mest oinspirerade presskonferensen som skådats. Ingen av Unitedrepresentanterna ville uppenbarligen vara där. Det vi i alla fall fick var en liten uppdatering kring Rashfords skada.

Om Rashford

Han är inte tillgänglig på grund av en muskelskada efter Arsenalmatchen. Ten Hag tycker också det är självklart att Rashford kan ta tillbaka sin plats i det engelska landslaget.

Om Ronaldo startar

Moldaviska supportar undrar om Ronaldo kommer starta men det får vi se imorgon, låter Ten Hag meddela.

Om Martial

Förväntas vara tillbaka snart.

Om Sheriff Tiraspol

De slog Real Madrid och Shakhtar Donetsk förra året. Kapaciteten finns i deras lag. Vi måste vara redo och göra vårt bästa för att vinna, säger Ten Hag.

Om inställningen till morgondagens match

Det är tydligt att om man förlorar första matchen så måste man vinna nästa. Kommer spela ett starkt lag imorgon.

De Gea om Henderson

De Gea menar att han bara är här för att göra sitt jobb. Det är inte läge att prata om Henderson. Fokus ska ligga på här och nu.

De Gea om turneringens betydelse

“En stor turnering. Ville så klart spela Champions League men jag har många goda minnen från Europa League.” (De Gea har vunnit turneringen med både United och Atlético Madrid.)

Franskt intresse för Groenen

Uniteds nederländske mittfältare Jackie Groenen ser ut att vara på väg bort från klubben, detta rapporterar Emma Sanders på BBC.

27-åringen är i diskussion med franska Paris Saint-Germain, där uppgifterna enligt Sanders är att Groenen ska ha träffat representanter för den franska klubben.

United uppges dock inte vilja sälja och ingenting ska heller vara klart, men vad det verkar så är det ändå en bara en tidsfråga innan en affär blir klar.

Premier League-truppen bekräftad

Uniteds 25-mannatrupp i Premier League har idag bekräftats. Listan inkluderar spelare som är över 21 år gamla, så anledningen till att spelare som Elanga och Garnacho inte finns med bland de 25 namnen har att göra med att de är under 21 år, trots att de figurerar flitigt i herrtruppen.

Hela listan finns här.

Svenskar i landslaget

Apropå trupper. Vi noterar idag att nyss nämnde Elanga har blivit uttagen till det svenska landslaget, som ska spela Nations League senare i september mot Serbien och Slovenien.

Givetvis tog förbundskapten Janne Andersson även ut sin lagkapten i Victor Lindelöf.

Två novembermatcher flyttas

Idag meddelades det att Uniteds bortamatch mot Aston Villa i november kommer spelas söndagen den 6 klockan 15.00. Några dagar senare, närmare bestämt den 10 november, kommer Villa på besök till Old Trafford. Den gången är det ligacupen som gäller. Avsparkstid är 21.00.

Även bortamötet med Fulham har flyttats. Den matchen kommer nu spelas söndagen den 13 november klockan 17.30. Det är sista matchen innan VM-uppehållet.

Res med oss till Manchester!