Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
U21 ännu utan vinst / Ny förlust för U18 / Mather och Forson till Young Lions kvalspel

Vi har gått in i en lugnare period inför det hektiska seniorschemat i Oktober. Manchester City och ruskigt formstarke Håland väntar söndagen den 2 oktober. Det har dock spelats några matcher i ungdomsleden och det fortsätter att gå knackigt för akademilagen. Damerna är de som håller uppe fanan denna helg. 

U21 ännu utan vinst

I PL2 lyckades Manchester Uniteds U21-lag ta en poäng mot West Ham. De hade dock hoppats på mer då laget för närvarande ligger strax ovanför bottenstrecket med 4 poäng på sex spelade matcher. De fyra senaste matcherna har slutat oavgjort. Mot jumbon West Ham gjorde Omari Forson målet strax efter att West Ham tagit ledningen med 1-0. Han hade bud på mer.

United hade klart flest målchanser överlag men dålig skärpa i avsluten.

På läktaren satt Erik ten Hag och hans närmaste ledarstab.

Ny förlust för U18

U18 förlorade sin match mot Stoke med 1-0. Det går trögt för laget som nu har tre raka förluster i liga och ligacup. Målet gjordes av Stokes anfallare Matthew Lusakueno.

Tröjnummer för damerna

För den som är lite extra intresserad av tröjnummer finns nu information om nummer på alla i damtruppen. Den enda som bytt nummer till årets säsong är försvararen Ona Batlle som tagit över Martha Harris tröja nummer 2. Helgens målskytt och nyförvärvet Maya Le Tissier har nummer 15 och Adriana Leon nummer 19.

 

Mather och Forson till Young Lions kvalspel

Uniteds unga stjärnor Sam Mather och Omari Forson är uttagna i Englands U19-trupp inför kvalmatcher till nästa års EM. Tränaren Simon Rusk har tagit ut sitt första lag efter att ha tagit över från Ian Foster. England är regerande europamästare och har mycket att bevisa.

De tre kommande kvalmatcherna avgörs i en minigrupp och laget möter Montenegro på onsdag 21/9, Georgien på söndag 24/9 och sedan värdlandet Danmark tisdag 27/9.

 

 

Paul McGuinness lämnar Leicester

Paul McGuinness som är utvecklingsansvarig i Leicester akademi lämnar sitt uppdrag för att stötta sin far och den tidigare Manchester United-tränaren Wilf McGuinness (tränare 1969-1970) som lider av demens. Paul McGuinness har också en lång bakgrund i Manchester Uniteds ungdomsakademi som tränare under många år.