Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Lång intervju med Fernandes / Ändringar i FA- och Ligacupen?

Dagens nyhetssvep präglas av en lång intervju med Bruno Fernandes där han bland annat pratar om Erik ten Hag, sin spelstil, hans relationer med sina lagkamrater och mycket, mycket mer. Vidare så är United hoppfulla om att Marcus Rashford ska vara redo för Manchester-derbyt, och slutligen så funderar Premier League-klubbarna på att göra ändringar i de inhemska cuperna.

Lång intervju med Fernandes

Adam Crafton på The Athletic har suttit ned med Bruno Fernandes i en exklusiv intervju. Där pratade portugisen bland annat om Erik ten Hag, sin spelstil och hans relationer med sina lagkamrater.

Till en början så pratade Fernandes om den horribla inledningen på säsongen och hur tankarna gick tillbaka till förra säsongen under Solskjaer/Rangnick.

”Man kunde känna det mellan oss, mellan fansen, i atmosfären, att det var som att komma tillbaka till det förflutna. Alla kände att självförtroendet var lågt igen. Alla var lite – inte rädda – men man ville inte riktigt ha bollen. Jag kände ibland att det var spöken från förr.”

”Då var Brentford ännu värre. Vi släppte in ett mål från ingenting och helt plötsligt kunde man se att lagets energi och självförtroende var lågt.”

”När jag pratar om spöken från det förflutna så menar jag att vi tidigare kände att varje gång vi missar ett pass eller något så sviker vi någon, så man börjar missa ännu mer. Istället måste du tänka ”jag måste försöka”.

Efter de två inledande matcherna har det sedan gått som tåget, och det har mycket med Ten Hag att göra menar portugisen.

”Först och främst så har han en ide. Han har en stil. Du måste följa hans regler. Det är han strikt med. Och det gillar jag. Han har medfört disciplin, vilket jag tror att vi saknat tidigare. Alla måste vara på samma sida.”

”Det finns fortfarande utrymme för förbättring och han (Ten Hag) behöver tid för att få ut det mesta av oss spelare. Jag tror att vi kommer att komma till den punkten där vi är ett etablerat lag där alla är på samma sida.”

Portugisen pratade också om kraven han ställer på sig själv och sina lagkamrater.

”Jag kräver inte mer av någon än mig själv. ”Jag säger alltid till alla, ’Om du någon gång inte vill att jag ska prata med dig, eller skrika på dig eller hjälpa dig, då kan du berätta det för mig och så kommer jag att vara tyst. Men  då kan du inte klaga efteråt på att jag inte skrek ”Man on” eller att jag inte uppmuntrade dig att passa bollen.”

Han berättade sedan i detalj om en konversation han hade med Tyrell Malacia i 1-0 segern över Leicester.

”Jag sa, ’Ty, titta bara upp och kolla på andra sidan. ”Han var ganska arg på mig för att jag pratade med honom. Men han förstod inte vad jag sa. I slutet av matchen gick jag fram till honom och lade mina händer på hans huvud lugnt och sa: ’När jag pratar med dig, gör jag inte till dig på ett dåligt sätt, jag ber dig bara att byta sida ’. Han sa: ’Ja, förlåt, jag var bara trött’.

Fernandes pratade också lite om sin spelstil och den kritik han får.

”När jag tar mina risker är det för att jag tror att belöningen kommer att bli större. Jag tar inte beslutet för att jag vill göra en mördarpassning eller spela in en assist. Jag gör det för att jag vill vinna matcher. Oavsett om jag gör mål eller inte, eller assist eller inte, så handlar det om att vinna.”

Del ett av intervjun finns att kolla på här.

Optimism kring Rashfords comeback

Enligt ESPN så är Manchester United hoppfulla om att Marcus Rashford ska vara redo för derbyt mot Manchester City den 2 oktober. Rashford lämnade matchen mot Arsenal med en muskelskada och har sedan dess inte varit tillgänglig för spel.

Nu hoppas man alltså att engelsmannen ska vara redo efter landslagsuppehållet, så länge han är tillbaka i träning nästa vecka.

Ändringar i FA- och Ligacupen?

Enligt The Times Martyn Ziegler så funderar Premier League-klubbar på att göra ändringar i de båda inhemska cuperna, FA- och Ligacupen. I FA cupen så handlar det om att slopa omspel i den tredje och fjärde rundan helt och hållet.

På grund av det täta spelschemat så funderar klubbar som deltar i europaspel att antingen inte vara med i Ligacupen, eller att spela sitt U21-lag istället. Dock så ska Premier League-klubbarna enligt Ziegler inte pusha för att lägga ned ligacupen helt och EFL ska enligt Ziegler vara öppna till att diskutera Ligacupens framtid.