Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United i landslagen / Cantona fick nobben / Nederländsk ytterback på radarn

Vi inleder den nya veckan med att titta till hur det har gått för våra Unitedbekantingar i landslagen och passar dessutom på att plocka upp ett transferrykte, trots att fönstret stängde för bara ett par veckor sedan. 

Utöver det har Eric Cantona deltagit i en intervju…

United i landslagen

Eriksen briljerade på Parken – Varane på bänken

Danmark stod igår kväll för ett styrkebesked när Frankrike besegrades hemma på Parken i Köpenhamn med 2-0. För Unitedmittfältaren Christian Eriksen blev det visserligen inga poäng men väl en superb spelmässig insats.

Eriksen spelade hela matchen för Danmark, som i och med segern befäster greppet om andraplatsen i sin Nations League-grupp. Leder gör Kroatien.

I motståndarlaget återfanns under gårdagskvällen Raphaël Varane på bänken under hela matchen.

Malacia inbytt i seger

Tyrell Malacia blev igår inbytt när Nederländerna vann hemma mot Belgien med 1-0.

Ytterbacken bytte av Nathan Aké i början av andra halvlek och det skulle dröja till dess att cirka 20 minuter återstod innan segermålet kom. Det prickades in av Virgil van Dijk.

Nederländerna toppar därmed sin Nations League-grupp på 16 poäng. Tvåa är just Belgien på tio poäng.

Mee på bänken i kryssmatch

Uniteds ungdomsmålvakt Dermot Mee fick se hela U21-landskampen mellan sitt Nordirland och Skottland från bänken. Matchen slutade 1-1.

Unitedduo i engelsk seger

Tyler Fredricson och Kobbie Mainoo startade bägge när Englands U18-landslag vann mot Belgiens dito med 2-1.

Kingdon startade i skotsk seger

Det skotska U18-landslaget tog emot Estland i en träningslandskamp under gårdagen och vann med 4-1. Uniteds juniorspelare Jack Kingdon startade för skottarna.

Dumfries på radarn?

Trots att transferfönstret har stängt florerar fortfarande en del rykten därute.

Det senaste kommer från italiensk media, som skriver att Inters nederländske ytterback Denzel Dumfries kan vara aktuell för United.

Även Chelsea nämns som en intressent, men om en affär ska vara möjlig lär det krävas mellan €30-35 miljoner för att landa 26-åringen.

Cantona erbjöd sig att ta presidentroll i United

Eric Cantona har nyligen gjort en intervju med The Athletic, där fransmannen bland annat pratar om det kommande världsmästerskapet, som han tänker bojkotta.

Unitedlegendaren säger även att han för en tid sedan föreslog för klubbens före detta vice verkställande direktör Ed Woodward att han kunde ta på sig rollen som fotbollspresident, men att United avböjde.