Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Kort presskonferens inför Everton / Ingen vill ha Ronaldo / Avsparkstid och biljettdrama

Erik ten Hag höll idag en kortare presskonferens där han bland annat uppdaterade oss om skadeläget. I övrigt så rapporterar vi om att ingen verkar vara intresserad av att värva Ronaldo i januari. Vi rapporterar även om fastställd avsparkstid och biljettdramat angående matchen mot Chelsea.

Ten Hags presskonferens

Det var en ändå hyfsat pratglad Erik ten Hag som svarade på några frågor angående skadeläget, Donny van de Beek och mentaliten i truppen.

Om skadeläget

Svårt att säga, Varane har gjort framsteg och jag hoppas att han är tillgänglig men det kommer att vara på gränsen. Harry Maguire är inte tillgänglig, och sen så är Aaron Wan-Bissaka och Donny van de Beek inte heller tillgängliga.”

Om Van de Beeks skada

“Han har en muskelskada så det kommer att ta några veckor. Han är tillbaks på gräset men tränar bara individuellt. Han är inte tillbaks och tränar med laget så vi måste vänta på det.”

Om Van de Beek fortfarande kan åstadkomma något i United

“Han måste vara skadefri, det är en nackdel såklart. Han har varit här i två och ett halvt år. Han hade en försäsong som var helt okej så hans chanser kommer att komma. När han blev inbytt mot Brighton så gjorde han det väldigt bra men man måste vara skadefri. Nu så måste han bli det och kämpa för sin plats.”

Om hur man skapar intensitet på en jämn nivå

“Det är fysiskt, det är mentalt. Det handlar också om hållbarhet. Det är ett sätt att leva och man måste komma med det på varje träning.” 

Jag tycker att det är ganska klart att City sätter standarden på det och det finns fler lag som gör det men jag tror att vi också kan göra det. Vi såg det mot Liverpool, vi såg det mot Arsenal men vi måste göra det på en jämn nivå.”

Mer om hur Ten Hag hanterar spelarna

Det är en balans. Jag kommer att ge spelarna förtroende. Jag kommer att ge dem stöd när dem är i sämre form. När dem kämpar hårt, ger sitt allt på träningarna, tar ansvar på planen så kommer jag att stödja dem men vi är United och våra ambitioner är höga så man måste leverera”

Om United kunde spela lite fulare

Jag tror att på det sättet så kan vi fortfarande utvecklas. Ibland också spela lite smartare. Vi har haft för många varningar och i början så hörde jag att man spelar tufft i Premier League men jag undrar, vi har haft så många varningar och jag förstår inte det”

Ingen vill ha Ronaldo

Cristiano Ronaldo gjorde ett försök att lämna Manchester United under sommaren men möttes av det bistra beskedet att ingen av Europas storklubbar var intresserade av honom. Efter det så har det varit en väldigt tuff säsongsinledning för Ronaldo, som bara gjort ett mål på nio matcher i Unitedtröjan denna säsong och haft det svårt att hitta en startplats i nye tränaren Erik ten Hags system. Det sistnämnda är en stor anledning till att Ronaldo mycket väl kan göra ännu ett försök till att lämna klubben i januari.

Källor väldigt nära Manchester United är dock inte speciellt oroade över storstjärnans vilja att lämna klubben i januari då det fortfarande inte verkar finnas någon marknad för den 38-årige Ronaldo, det rapporterar ESPN.

Ronaldo kan nu återigen mötas av samma hårda avslag som han fick uppleva under sommaren om han inte lyckas spela sig till en startplats under Ten Hag.

Avsparkstid och biljettdrama

Efter en lång försening som lämnat många supportrar frustrerade så har avsparkstiden för Manchester Uniteds bortamatch mot Chelsea på Stamford Bridge nu bekräftats efter att matchen behövde flyttas på grund av Chelseas Champions League möte med RB Salzburg den 25:e oktober.

Matchen kommer nu att spelas på lördag den 22 oktober kl. 18:30

Utöver tidsändringen så har polisen velat dra ned antalet bortasupportrar på arenan från 2,994 till 1,500 på grund av ovisshet angående säkerhet, något som Manchester United starkt protesterat mot då biljettterna till matchen redan sålts till supportrar.

Dessa protester ifrån klubben var någolunda lyckade men polisen har ändå valt att dra ner antalet bortabiljetter till 2,373, något som beskrivs som ett slutgiltigt beslut och något som klubben fortfarande är väldigt missnöjda med. Klubben kommer nu att titta på alternativ för att hantera de 624 supportrar som köpt biljetter och alltså inte kommer att tillåtas på arenan.

Manchester Uniteds meddelande till supportrarna angående tidsförseningen och den minskade biljett-tilldelningen: “Manchester United delar den oundvikliga besvikelsen och frustrationen över både den minskade tilldelningen och den långa förseningen av bekräftelse angående arrangemang för denna match. Under de senaste åren har vi gjort betydande framsteg när det gäller att skydda bortabiljetter till våra fans och vi kan försäkra dig om att vi kommer att fortsätta kämpa för detta i framtiden.”

Läs mer på manutd.com

Vill Stämma polisen

Manchester United Supporters Trust (M.U.S.T) överväger nu att stämma polisen angående beslutet att minska antalet tillåtna biljetter på bortamatchen mot Chelsea den 22 oktober. Detta på grund av att biljetter till matchen redan sålts till supportrar som många också redan betalat för resor och boende.

Landslagsdrabbningar för damerna

Medans herrlaget spelade bortamatch på Cypern så var det flera spelare på damsidan som fick representera sina landslag under gårdagen.

Adriana Leon

Adriana Leon fanns med i startelvan då hennes Kanada slog Argentina med 2-0 i en vänskapsmatch. Leon spelade 78 minuter och drog på sig ett gult kort i matchen.

Hayley Ladd & Carrie Jones

Unitedduon var med från start då Wales slog Bosnien-Hercegovina med 1-0 efter förlängning i VM-Kvalet. Denna vinst betyder att Wales kommer att möta Schweiz i en Play-off final om en plats i nästa års VM turnering.

Martha Thomas & Kirsty Hanson

Unitedforward Martha Thomas startade då Skottland slog Österrike med 1-0 och har därmed bokat en plats i Play-off finalen om en plats i VM. Thomas och Skottland kommer att möta Irland på tisdag i den avgörande kval matchen.

Även utlånade Kirsty Hanson fanns med på Skottlands bänk mot Österrike men fick alltså ingen speltid.

 

Maya Le Tissier & Emily Ramsey

Utlånade målvakten Emily Ramsey och 20-årige Maya Le Tissier fanns med i startelvan när England U23 mötte Norge U23.

Unitedduon kunde tyvärr inte hjälpa laget då Norge U23 vann med siffrorna 0-2 på St. George’s Park.

Sen uppkallning

Vilde Boa Risa har blivit sent uppkallad till Norges landslag. Hon kommer inte att finnas med i matchtruppen inför matchen mot Brasilien men kommer att finnas med till matchen mot Nederländerna på tisdag.

Stannade på Cypern

I vanliga fall så brukar spelarna sitta på planet hem bara några timmar efter slutsignalen men efter gårdagens match mot Omonia Nicosia så valde United att övernatta på medelhavsön, göra en träning på fredagen och sedan åka hem på fredag eftermiddag. Erik ten Hag beskrev att det var det bästa valet för återhämtning och förberedelse inför söndagens match mot Everton.

Unitedduo nominerad

Både Katie Zelem och Maya Le Tissier är nominerade till månadens spelare i WSL för september efter att duon hjälpt United till två raka vinster nu i början av säsongen.

Katie Zelem har stått för ett mål och två assist medans Le Tissier gjort två mål och en assist under säsongsinledningen.

Skinner nominerad

Marc Skinner är nominerad till månadens tränare i WSL efter att United börjat säsongen med två raka vinster och finner sig på en andra plats i ligan.

TV-Matcher

WSL matcherna mot Arsenal, Aston Villa och Manchester city  har valts ut för live TV under november/december.