Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Minns ni Eric Bailly?

28 år. Äldre än så är han inte, Eric Bailly. Ivorianen spenderade en halv evighet i Manchester United utan att spela särdeles många matcher. Efter utlåningen till Marseille är frågan hur många som verkligen kommer ihåg att han fortsatt tillhör United.

Igenkänningsfaktorn är fortsatt rätt hög då det gäller lånekollen. En del spelare spelar regelbundet, en del verkar bortglömda och en del kanske skulle må allra bäst av att söka nya adresser efter nyår. Den här veckan fokuserar vi på en ivorian i Marseille som fortsätter att spela ungefär lika ofta som han gjorde i Manchester United. Därtill är damserierna äntligen igång.

Eric Bailly, Marseille

Eric Bailly, minns nån honom? Ivorianen gjorde här om sistone ett nummer av att kritisera Manchester Uniteds spelarpolitik, något som med viss tydlighet signalerar att han inte räknar med att återvända till England när lånesejouren i Frankrike är över. Speltidsmässigt går det ungefär som det brukar för Bailly. En skadeperiod följs av matcher på bänken och i ligan har det bara blivit en start för 28-åringen hittills. I Europa då? Jo, där spelar han lite oftare. Bailly har figurerat i tre startelvor så här långt i Champions League. Kruxet? Han har också blivit utbytt tre gånger.

Övriga spelare

Dean Henderson, Nottingham Forest

Dean Henderson brukar göra hyfsat okej klubbval när han går på lån. Tidigare i höst pratade vi om att han är Manchester Uniteds bäste målvakt om än inte i Uniteds tröja. Det är han förmodligen fortfarande, men det i år slirar det kring klubbvalet. Nottingham är ligans sämsta lag och harmonin verkar inte infinna sig. Det kan bli en lång säsong för den gode Dean.

Alex Telles, Sevilla

Precis som Bailly spelar Alex Telles mer ofta från start i Europa än i ligan. Sevilla går knackigt i bägge och Telles blir, precis som Bailly, oftast utbytt då han väl startar. I ligan har Sevilla bara mäktat med en seger medan det i Europa verkar bli en kamp med FC Köpenhamn om spel i Europa League efter nyår. När det vankades träningslandskamper för Brasilien plockades Telles ut i truppen och spelade från start mot både Ghana och Tunisien.

Álvaro Fernández, Preston North End

Tillbaka med besked efter sin skada tidigare i höst. Har gjort 90 minuter i tre raka matcher och tackat för förtroendet med två assist. Preston går som förväntat och parkerar i mitten av tabellen.

Dermot Mee, Altrincham

Har inte synts till i Altrinchams färger under september och oktober. Uttagen i Nordirlands U21-landslag där han vaktade målet mot Skottland under landslagsuppehållet.

Hannibal Mejbri, Birmingham City

Har bara startat en av sju matcher för Birmingham så här långt i höst. Det räckte i sig till en landslagsuttagning men väl där blev det två mycket korta inhopp mot Komorerna och Brasilien. Illavarslande med tanke på VM.

Amad Diallo, Sunderland

Medverkat i totalt sex matcher i The Championship, men har bara startat en. Ingen poängproduktion än så länge och kanske något av en besvikelse så här långt i ett Sunderland som gått bra.

Will Fish, Hibernian

Ett 13 minuter långt inhopp. Det är vad Fish kan ståta med så här långt i Skottland. Skorna för stora att fylla i Hibernian?

Ethan Galbraith, Salford City

Spelat från start i tre av fem matcher sedan senaste lånekoll och gjorde mål senast mot Northampton. Försiktigt positiva tendenser från Galbraith som behöver en bra seniorsäsong med tanke på framtiden.

Charlie Wellens, Oldham Athletic

Startat fyra av sex matcher så här långt och står noterad för ett mål. Spelat både högerback och högerytter. Nött bänk i Oldhams två sista matcher.

Matej Kovar, Sparta Prag

Spelar och har hälsan, som det verkar. Fått förtroendet direkt i Prag och höll sin första nolla mot Brno senast. Får värdefulla seniorminuter.

Utlånade damspelare

Ivana Fuso, Bayer Leverkusen

Har startat samtliga tre matcher så här långt i Bundesliga. Fått förtroendet som vänsterytter i en 4-2-3-1-uppställning. Leverkusen är sexa på sex poäng.

Carrie Jones, Leicester City

Startade tre raka matcher för Leicester och hann inkassera lika många förluster när serien väl drog igång. Inte med i truppen mot Blackburn i ligacupen. Spelade från start för Wales när man först slog ut Bosnien och där efter föll mot Schweiz i kvalet till VM.

Tara Bourne, Birmingham City

Inte synts till i Birminghams matchtrupper.

Emily Ramsey, Everton

Nötte bänk i två raka matcher innan hon fick 90 minuter i 1-0-segern mot Leicester i slutet på september. Spelade 90 minuter både mot Norge och Sverige med Englands U23-landslag.

Kirsty Hanson, Aston Villa

Spelade från start både mot Manchester city och mot Leicester då Villa inledde ligaspelet med två raka segrar. Såg Skottlands VM-kvalmatcher från bänken i oktober.

Chloe Williams, Blackburn

Spelade från start mot Durham i seriepremiären men såg sedan mötet med Crystal Palace från bänken. Återkom sedan i startelvan mot Leicester i ligacupen men gick mållös av planen.

Niamh Murphy, Blackburn

Har startat två matcher (Durham och Leicester) och fått hoppa in mot Crystal Palace. Positiv start i ett Blackburn som gått rätt tungt.