Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Newcastle United
Om en dryg vecka vet vi på riktigt

Manchester United går in i en mycket intensiv vecka med tre matcher mot riktigt starkt Premier League-motstånd. Det blir upp till bevis för Ten Hag och hans manskap, och jag skulle vilja påstå att vi nästa söndag har betydligt mer kunskap om hur den här säsongen slutar, åtminstone mellan tummen och pekfingret.

Jag gissar alltså att veckan kan sätta ribban för om vi kan slåss med de allra bästa eller inte denna säsong. Spelet mot Omonia senast var rätt ok, chanserna många men vi behöver också se våra målskyttar sätta bollen i nät. Fernandes verkar helt ha tappat siktet, Rashford bland och ger, och Ronaldo är inte den gamle kliniske målskytten ännu. Å andra sidan finns fler som bör och kan göra det.

Manchester United

Var står laget just nu? Efter de två inledande tunga förlusterna fick vi alla en portion hopp, både i spelet och i vår tro på Ten Hag. Fyra vinster, där också spelare som under lång tid sett mer eller minde usla ut kom tillbaka till delar av gammal god form. Jag tänker inte minst på våra ytterforwards Rashford och Sancho. Med påfyllnad av utmärkta Eriksen, Casemiro och Antony kunde man nästan börja nosa på ordet succé.

Så kom smällen, City borta blev en riktigt uppläxning. I efterhand kunde vi konstatera att vi inte är i närheten av de allra bästa när de är riktigt bra. Matcherna mot Omonia har också lämnat en hel del att önska både i målväg och spel. Men hur som helst, segrarna som tagits, poängen som kasserats in och delvis riktigt fin lagkänsla får oss ändå att tro på framtiden. Inför de tre matcherna som väntar i veckan känns det åtminstone intressant. Nu väntar Newcastle. Det är ett bra motstånd helt klart som tagit flera steg framåt i de senaste matcherna. Laget har bara förlorat en match under säsongen men har å andra sidan färre vinster än både United och lagen före.

I United verkar de flesta vara tillgängliga för spel, förutom tidigare inrapporterade skador som Maguire och van de Beek. Enligt gårdagens rapporter kan Varane vara klar för spel och i så fall får vi nog en backlinje med Shaw, Martínez, Varane och Dalot. På mittfältet räknar vi med starkast möjliga manskap och det bör vara Casemiro och Eriksen med Fernandes där framför.

Jag gissar också att Ten Hag ger Antony fortsatt förtroende framför Sancho och att Rashford (som sett riktigt pigg ut) startar till vänster. Framåt blir det Ronaldo igen som dock har en bit kvar. Är Martial frisk så är det delvis öppet vem som spelar. Det är också viktigt att komma ihåg att sju av våra senaste nio mål har kommit från inbytta spelare.

Sancho såg ok ut senast och visst önskar vi mer av trollkarlen Antony, men ändå tror jag att Antony mer eller mindre cementerat sin startplats till höger, för nu. Kanske är det rätt. Med lite mer självförtroende och utmanade spel kan det bli riktigt bra. Antony gjorde trots allt mål i sina tre första framträdanden.

Möjlig startelva:

 

Newcastle United

Newcastle har två fina segrar på slutet och är uppenbarligen på väg mot formen. Alexander Isak gjorde succé i sin första match men är nu skadad och ser ut att få konkurrens framöver. I senaste storvinsten mot Brentford (5-1) gjorde brasilianske mittfältaren Bruno Guimaraes två mål och ser vass ut. Vi vet också alla vad Saint-Maximin kan i sina bästa stunder. Tränaren Eddie Howe verkar också ha fått ordning på defensiv och försvaret så det blir en tuff uppgift att få hål på laget från Tyne.

Den enda förlusten har kommit mot Liverpool i inledningen av Premier League (1-2). Därefter följde mediokra insatser mot Palace (0-0) och Bournemouth (1-1) innan klara segrar mot Fulham och Brentford. Målvakten Nick Pope ser allt bättre ut och kan vara på väg att ta över landslagsplatsen från Pickford i England framöver.

Ändå får ni nog betrakta Newcastle som den mest överkomliga motståndaren av de tre som väntar i veckan. Tottenham och Chelsea är snäppet bättre, eller? i Vi glömmer vårt respektive Newcastles möte med Brentford för det ser ju inte bra ut. Summa summarum, vi behöver se tre poäng i denna match.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har fin statistik mot Newcastle och har vunnit fyra av de fem senaste mötena i Premier League med ganska övertygande siffror. Senaste mötet slutade dock 1-1. Totalt har United 90 vinster, 40 oavgjorda och 43 förluster mot The Magpies.

Visste ni att

 • Alan Shearer, Mr Newcastle, gjorde hela 206 mål på 405 framträdanden för Newcastle under åren 1996-2006.
 • Manchester United har hela 16-5 i målskillnad mot Newcastle i de fem senaste PL-mötena och har tagit 13 av 15 möjliga poäng.
 • Andy Cole gjorde succé i Newcastle på tidigt 90-tal och säsongen 93-94 gjorde han 41 mål på 45 matcher för klubben innan han senare lämnade för United.

 

Matchinformation

Manchester United
Newcastle United
Turnering: Premier League, omgång 11
Tid: Söndagen den 16 oktober 2022, 15.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Craig Pawson
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • McTominay (avstängd (en match))
 • Maguire (hamstring, eventuellt 19 oktober)
 • Van de Beek (muskel, inget datum)
 • Wan-Bissaka (skadad, inget datum)
 • Mengi (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Martial (skadad)
FORM
F8/9SociedadHEL0-1
V15/9SheriffBEL2-0
F2/10Man CityBPL3-6
V6/10OmoniaBEL3-2
V9/10EvertonBPL2-1
V13/10OmoniaHEL1-0

Newcastle United

Skador och avstängningar:

 • Darlow (fot, november)
 • Isak (lår, eventuellt 23 oktober)
 • Shelvey (lår, eventuellt 23 oktober)
 • Ritchie (vad, inget datum)
 • Krafth (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O28/8WolvesBPL1-1
F31/8LiverpoolBPL1-2
O3/9C. PalaceHPL0-0
O17/9BournemouthHPL1-1
V1/10FulhamBPL4-1
V8/10BrentfordHPL5-1

United mot Newcastle

Totalt:17390-40-43343-243
Hemma:8554-21-10201-93
Premier League:5432-15-7113-55
SENASTE MÖTENA
V2020-10-17BPL4-1
V2021-02-21HPL3-1
V2021-09-11HPL4-1
O2021-12-27BPL1-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2018-10-06HPL3-2
V2019-12-26HPL4-1
V2021-02-21HPL3-1
V2021-09-11HPL4-1
Res med oss till Manchester!