Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Greenwood beviljas borgen / Gakpo var nära under sommarfönstret / Nya planer på superliga ute

Medan vi väntar in kvällens drabbning mot Tottenham kommer här ett nyhetssvep. Vi kan bland annat rapportera att Greenwood beviljats borgen för de anklagelser som riktats mot honom, att Cody Gakpo var riktigt nära United under sommarfönstret och att nya planer smids på en europeiskt superliga. 

U21 fick stryk men ändå vinnare

U21 fick igår ge sig på straffar i Papa John Trophy mot Fleetwood men hade redan säkrat gruppvinsten.  Joe Hugill och Tiden Mengi spelade för första gången den här säsongen efter sina tidigare skador. Charlie McNeill gjorden en fin panenka-straff och även Shoretire noterades för ett mål på tilläggstid.

 

Community Shield som ingen vill ha

FA:s Community Shield is English på Wembley Stadium spelas traditionellt mellan vinnarna i Premier League och regerande mästarna I FA-cupen. Nu framför flera lag i Premier League att de vill flytta på det årliga eventet från veckan innan ligastart och till och med att den kan spelas utomlands eller bli en form av all-star-match.

Traditionen hotad alltså.

Greenwood beviljas borgen

Mason Greenwood har släppts ut mot borgen efter att ha anklagats för försök till våldtäkt. 21-åringen var också anklagad för : misshandel och att ha utövat  ”kontrollerande beteende”. Greenwood blev kvar i häkte efter måndagens hörande men har nu alltså släppts mot borgen efter att ha blivit förhörd i rätten.

Greenwood är fortsatt avstängd av United.

Nya planer på superliga ute

Nya detaljer om en europeisk superliga har framkommit i handlingar som The Times tagit del av. Där pekas de engelska klubbarna ut som alltför dominanta och som att de drar ifrån övriga Europa. Det har föranlett nya försök att övertyga klubbar i Europa att jobba för en Europeisk superliga. Martin Ziegler skriver att flera oligarker, shejker och fonder hjälper till att stöta på för att det ska bli verklighet inom tre år.

Offensiven i fokus på presskonferens

Andra delen av Ten Hags presskonferens fokuserade på frågor om offensiven, att United gör för få mål. Han fick svara på frågor om hur han ser på det och uttala sig om spelare som Fernandes och De Gea samt om spelarkontrakt och annat framöver.

Presskonferensen kan ses på Uniteds officiella hemsida. 

Gakpo var nära i sommarfönstret

Cody Gakpo har uttalat sig om att han var nära United under sommarens transferfönster. Han pratade med Erik ten Hag några gånger och tycker det var riktigt tråkigt att affären inte gick igenom, “Manchester United är en av de största klubbarna i världen”, säger han. Det återstår att se om det blir nya försök i januari att fånga den unge nederländaren till Manchester.

Damnytt

Inför matchen mot Leicester kommer några aktuella nyheter. Ona Batlle är under bedömning och går framåt men kommer inte till spel. Hannah Blundell tränar individuellt och är tillsammans med Grace Clinton och Alessia Russo fortsatt otillgängliga.

Binnions dubbla roller

Travis Binnion som är U18s coach har fått ansvaret även för U21 I Papa John’s Trophy under säsongen. Binnion förklarade sin roll efter gårdagens match. “Min roll spänner över hela ungdomsakademin och efter Justin Cochrane försvann har vi behövt dela ansvar på lite olika sätt”.